Μήνυμα Κονδύλη: “Η παραλία του Αλίμου δεν είναι τσιφλίκι των επιχειρηματιών” (VIDEO)




Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, η “Ακτή του Ήλιου”, ενημερώνει το κοινό ότι αναστέλλει την είσπραξη εισιτηρίου εισόδου στην οργανωμένη παραλία του Αλίμου, μέχρις ότου ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες της ΕΤΑΔ ΑΕ με τον Δήμο Αλίμου, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή του Αλίμου, δηλώνει ικανοποιημένη με την ανακοίνωση της εταιρίας και αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή, για να αποφασίσει πότε θα δώσει την άδεια λειτουργίας την “Ακτή του Ήλιου” και θα κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να εισπράξει από την ΕΤΑΔ ΑΕ,, τα χρήματα που οφείλει στο δήμο Αλίμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ:

Η Δημοτική Αρχή του Αλίμου αποδέχεται με ικανοποίηση την από 25.4.2016 Ανακοίνωση της επιχείρησης «Ακτή του Ήλιου Άλιμος ΑΕ», σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η είσπραξη εισιτηρίου κ.λπ. χρεώσεων, μέχρι να χορηγηθεί η σχετική Άδεια Λειτουργίας οργανωμένης Ακτής από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου. Αποκαθίσταται έτσι ο θεσμικός σεβασμός στον συμφωνημένο ρόλο του Δήμου στη λειτουργία της Ακτής, που δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται από καμία πλευρά.

Απομένει η εκκρεμότητα της καταβολής της οικονομικής οφειλής από την ΕΤΑΔ ΑΕ προς το Δήμο Αλίμου, η οποία δεν έχει γίνει τα τελευταία πέντε (5) συναπτά έτη. Δηλαδή, ενώ η επιχείρηση «Ακτή του Ήλιου ΑΕ» πληρώνει κανονικά κάθε χρόνο το ενοίκιο προς την ΕΤΑΔ ΑΕ (κρατική εταιρεία), η ΕΤΑΔ ΑΕ εδώ και πέντε (5) χρόνια οφείλει προς το Δήμο Αλίμου το ποσοστό που του αναλογεί.

Ο Δήμαρχος Αλίμου το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα:

1. Θα συγκαλέσει συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για να καθορίσει πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της «Ακτής του Ήλιου» ως οργανωμένης Ακτής.

2. Θα επιδιώξει την είσπραξη της οφειλής από την ΕΤΑΔ ΑΕ, προχωρώντας ακόμα και σε κατάσχεση σε βάρος των Τραπεζικών της λογαριασμών, εάν αυτό απαιτηθεί.

3. Θα εξακολουθήσει να μεριμνά για την πιστή τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί με την από 27.4.2001 τριμερή Σύμβαση (Μνημόνιο Συνεργασίας) μεταξύ της ΕΤΑΔ ΑΕ, του Δήμου Αλίμου και της επιχείρησης «Ακτή του Ήλιου ΑΕ» και ιδιαίτερα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του θεσμικού ρόλου του Δήμου Αλίμου στη διοίκηση και διαχείριση της παραλίας του.

4. Εξακολουθεί να επιμένει στο νόμιμο και δίκαιο αίτημα να περιέλθει στο Δήμο Αλίμου η συνολική διοίκηση και διαχείριση όλου του παραλιακού του μετώπου, καθόσον ο Δήμος Αλίμου έχει διαχρονικά αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί, να φροντίζει και να αναδεικνύει την παραλία του πολύ καλύτερα από το Κράτος.

 Ειδικότερα, ολόκληρη η Ανακοίνωση της «Ακτής του Ήλιου» έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ”:

Η διοίκηση της εταιρείας «Ακτή του Ήλιου Άλιμος ΑΕ» ενημερώνει το κοινό ότι, προς ικανοποίηση σχετικού αιτήματος του Δημάρχου Αλίμου, αναστέλλει την είσπραξη εισιτηρίου εισόδου στην Οργανωμένη Ακτή του Αλίμου, μέχρις ότου ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες της ΕΤΑΔ ΑΕ με τον Δήμο Αλίμου. Παρά ταύτα, και προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα των παρεχόμενων στην Ακτή υπηρεσιών, θα εξακολουθήσουν να παρέχονται υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, ναυαγοσωστικής κάλυψης και παροχής πρώτων βοηθειών.

Νωρίτερα το πρωί, συνεργεία του δήμου, με την αντιδήμαρχο Δώρα Σύρμα, είχαν πάει στην πλαζ για να αποκαταστήσουν μια σιδερένια μπάρα που είχε κοπεί εδώ και χρόνια, παράνομα. Ξαφνικά εμφανίστηκε μια μπετονιέρα που προσπάθησε να ρίξει τσιμέντο στα πεζοδρόμια που βρίσκονται στο χώρο που λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης και να δημιουργήσει ράμπα ώστε να μπορούν να παρκάρουν περισσότερα αυτοκίνητα!
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης που έσπευσε στο σημείο είπε:

“Σήμερα το πρωί,  μια μπετονιέρα χωρίς πινακίδες, ήρθε σε αυτόν το χώρο που βλέπετε να ρίξει τσιμέντο και να μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε χώρο πάρκινγκ. Αυτό για κακή τους τύχη το εμποδίσαμε γιατί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ήταν εδώ και κάλεσε την αστυνομία. Βρισκόμασταν εδώ για να αποκαταστήσουμε μια άλλη παρανομία που έχουν κάνει, να αφαιρέσουν την μπάρα στον κόμβο Αλίμου και Ποσειδώνος, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί είσοδος-έξοδος στην επιχείρησή τους, με παράνομο και επικίνδυνο τρόπο.

Θέλω να τους ενημερώσω για άλλη μια φορά ότι ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στην παραλία και τα διοικητικά όρια του δήμου Αλίμου. Αυτά που είχαν συνηθίσει στο παρελθόν να κάνουν, δηλαδή να είναι τσιφλίκι τους ο δήμος και το παραλιακό μέτωπο, να αντιληφθούν όλοι οι επιχειρηματίες της παραλίας ότι τελείωσαν. Όσο παρανομούν θα μας βρίσκουν μπροστά τους και θα δημιουργούν πρόβλημα στον εαυτό τους και μόνο. Το πάρτι παρανομίας στην παραλία έχει τελειώσει και πρέπει να το καταλάβουν”

Συνεργεία του δήμου αποκαθιστούν την σιδερένια μπάρα

Ο δήμαρχος Αλίμου ενημερώνει την αστυνομία για τη μπετονιέρα που επιχείρησε να ρίξει τσιμέντο στα πεζοδρόμια του χώρου στάθμευσης
Η μπετονιέρα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας που προσπάθησε να ρίξει τσιμέντο για να δημιουργήσει ράμπες στα πεζοδρόμια

 Ο Νίκος Βενιέρης, διευθυντής της “Ακτής του Ήλιου” είπε ότι στην επιχείρηση απασχολούνται 60 εργαζόμενοι οι οποίοι ανησυχούν για τη δουλειά τους και ελπίζει ότι η διένεξη δήμου και  ΕΤΑΔ ΑΕ, θα έχει αίσιο τέλος σύντομα.

“Κατόπιν σχετικού αιτήματος του δήμου Αλίμου η “Ακτή του Ήλιου” αναστέλλει την είσπραξη εισιτηρίου για την πλαζ έως ότου η διένεξη που υπάρχει μεταξύ του δήμου και της  ΕΤΑΔ ΑΕ, έχει μια αίσια έκβαση. Παρόλα αυτά σεβόμενοι τους δημότες Αλίμου και τους λουόμενους, η παραλία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε οι παροχές υπηρεσιών που αφορούν ναυαγοσωστική, νοσηλευτικό προσωπικό, να παραμείνουν ενεργές, για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Ελπίζουμε η διένεξη να έχει άμεσα ένα αίσιο τέλος, καθότι η “Ακτή του Ήλιου” απασχολεί περίπου 60 εργαζόμενους, οι οποίοι δυστυχώς τώρα τις μέρες του Πάσχα, θα βρεθούν ξαφνικά εκτός προγράμματος εργασίας¨.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κονδύλης vs “Ακτή του Ήλιου” – Δείτε όλη την αντιπαράθεση για την παραλία (8 VIDEO)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.