Συσπείρωση όλων των παρατάξεων ενάντια στη δημιουργία ιδιωτικού ΚΤΕΟ, δίπλα στο αρχαίο θέατρο
To θέμα της δημιουργίας ιδιωτικού ΚΤΕΟ, στους Τράχωνες Αλίμου, δίπλα στο αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου, συζητήθηκε στην γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου “ΤΟ ΕΥΩΝΥΜΟ”, παρουσία τ0υ δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Θάνου Ορφανού (“Αλιμος εδω ζουμε “) και Ελένης Μπελιά (ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι).“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

“Δεν δίνει άδεια ο δήμος για εγκατάσταση ιδιωτικού ΚΤΕΟ, αλλά η Περιφέρεια” ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Κονδύλης

Ο Θάνος Ορφανός ρώτησε να ο δήμος έχει κάποια εμπλοκή με το θέμα.

“Ζητήθηκε απλά, να εκδώσουμε άδεια εισόδου-εξόδου στο οικόπεδο” απάντησε ο δήμαρχος

“Το καθυστερήσαμε όσο μας επέτρεπε ο νόμος, αλλά ήμασταν αναγκασμένοι να εκδώσουμε άδεια. Εκτιμώ ότι δεν θα δοθεί άδεια λειτουργίας για ΚΤΕΟ, δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο”

“Ο νόμος είναι ξεκάθαρος” είπε η Ελένη Μπελιά “Δεν μπορεί να εγκατασταθεί ΚΤΕΟ δίπλα σε μνημείο. Πιστεύουμε ότι δεν θα δοθεί άδεια από την Περιφέρεια.Θα συζητήσουμε το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο”

Ο Χρήστος Αδαμόπουλος, γενικός γραμματέας του σωματείου “Νότιον Σήμα”, πρότεινε να αναστείλει ο δήμος την έκδοση οικοδομικών αδειών όπως είθισται να γίνεται όταν επίκειται η εκπόνηση ΠΜΕΑ (Πολεοδομική Μελέτη Επέκτασης Αναθεώρησης) ή αναθεώρηση ΓΠΣ μέχρι την εφαρμογή τους. Ο δήμαρχος είπε ότι η πρόταση είναι ενδιαφέρουσα και θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η πρόταση του σωματείου “Νότιον Σήμα”

Η είδηση για επικείμενη εγκατάστασης Ιδιωτικού ΚΤΕΟ στην εκτός σχεδίου περιοχή των Τραχώνων, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, ήρθε να μας θυμίσει το πόσο αναγκαία είναι η εξυγίανση της περιοχής. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), που προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ο Δήμος, αποτελεί ένα κατευθυντήριο σχέδιο για την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της περιοχής. Για την επίτευξη του στόχου της υλοποίησης του ΓΠΣ πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι, πολίτες. Η συμμετοχή τους προβλέπετε εξάλλου από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε με προτάσεις και συζητήσεις για την ορθολογική κατανομή των χρήσεων γης και ιδιαίτερα της κατοικίας και του πράσινου, των παραγωγικών δραστηριοτήτων που θα πρέπει να αναπτυχθούν και φυσικά την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της ιστορικής φυσιογνωμίας της περιοχής. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον αρχαίο Δήμο Ευώνυμον με το μοναδικό Αρχαίο Θέατρο.
Το σωματείο Νότιον Σήμα προτείνει, ο Δήμος Αλίμου να προβεί σε αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών όπως είθισται να γίνεται όταν επίκειται η εκπόνηση ΠΜΕΑ (Πολεοδομική Μελέτη Επέκτασης Αναθεώρησης) ή αναθεώρηση ΓΠΣ μέχρι την εφαρμογή τους. Και τούτο γιατί μέχρι την εφαρμογή του ΓΠΣ ελλοχεύει ο κίνδυνος να αναπτυχθούν δραστηριότητες που μετά την εφαρμογή δεν θα προβλέπονται για την περιοχή και θα αρχίσουν τότε αντιδράσεις και ατέρμονες διενέξεις.
Για να προστατευθεί η σοβαρή προσπάθεια που γίνεται ολοκλήρωσης της μελέτης του ΓΠΣ θα πρέπει να μην γίνει καμιά οικοδομική εργασία στην υπό εξυγίανση περιοχή. Στην ουσία προστατεύεται ο επαγγελματίας ο οποίος δεν θα επενδύσει σε μια επιχείρηση που πιθανόν να πρέπει σε δέκα χρόνια να απομακρυνθεί. Πιστεύω ότι είναι μια έντιμη στάση της πολιτείας απέναντι στον πολίτη.
Η πρόταση του Νοτίου Σήματος είναι σύννομη (έχει εκδοθεί σχετική απόφαση από το ΣτΕ), ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Πάνω από όλα όμως προστατεύεται το δημόσιον συμφέρον.
Το Νότιον Σήμα θα αγωνισθεί να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της,τότε, τροποποίησης του ΓΠΣ του Αλίμου (1995, ΦΕΚ Δ24, 1Ββ) «..την επιβολή λήψης μέτρων για τον χαρακτηρισμό της περιοχής «Τράχωνες» ως αρχαιολογικού χώρου, την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων γύρω από τα μνημεία και την διαμόρφωση αρχαιολογικού πάρκου, χώρου αναψυχής και περιπάτου».

Αδαμόπουλος Χρήστος
Γ. Γραμματέας Νοτίου Σήματος

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Συσπείρωση όλων των παρατάξεων ενάντια στη δημιουργία ιδιωτικού ΚΤΕΟ, δίπλα στο αρχαίο θέατρο

  • 20/04/2016 at 2:06 μμ
    Permalink

    Κι εμείς,το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου και ειδικότερα η φετινή Ε’ τάξη,δρομολογούμε δραστηριότητες που θα κάνουν γνωστό το ανεκτίμητο στολίδι αυτό του τόπου μας με σκοπό να ανασκευαστεί..Να είναι καλά ο κ. Μαριόλης,Πρόεδρος της Δ.Ε.Π. που μας καθοδηγεί και ενθαρρύνει αυτό το σπουδαίο εγχείρημα!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.