“Επιχειρηματίας επεμβαίνει σε πλατεία του δήμου με σκοπό να μεγαλώσει προς όφελός του το χώρο στάθμευσης”




Ο χορηγός είναι πρόθυμος να φυτέψει νέα δέντρα (φωτογραφία Απρίλιος 2016)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Εντυπωσιακή είναι η ανοχή της διοίκησης Κωνσταντάτου απέναντι στην εταιρεία που παράνομα και αυθαίρετα ξερίζωσε δέντρα και επέκτεινε σε βάρος παρακείμενης πλατείας το χώρο στάθμευσης. Ενώ έχει γίνει δημόσια καταγγελία και έχει δημοσιευτεί σχετικό φωτογραφικό υλικό, ο Γιάννης Κωνσταντάτος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. 
Από την καταγγελία της υπόθεσης στο δημοτικό συμβούλιο πέρασε πάνω από μήνας αλλά οι υπηρεσίες του δήμου δεν έχουν προβεί στις νόμιμες ενέργειες !

Αντιθέτως, ο Γιάννης Κωνσταντάτος επικοινώνησε με την εταιρεία που δήλωσε πρόθυμη να φυτέψει νέα δέντρα στη θέση των ξεριζωμένων (!)

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!
Επιχειρηματίας επεμβαίνει σε πλατεία του δήμου με σκοπό να μεγαλώσει προς όφελός του το χώρο στάθμευσης και ο Γιάννης Κωνσταντάτος μας λέει ότι αν φυτέψει μερικά δεντράκια, όλα θα είναι καλά! Και ότι ευκαιρίας δοθείσης, με τα υλικά που θα μας δώσει θα φτιάξουμε και την πλατεία που πριν ήταν χάλια!

Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς που ο Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε ότι ξέρει να εφαρμόζει τόσο καλά, ώστε να βρίσκει χορηγούς. Γιατί με απόφαση της διοίκησης Κωνσταντάτου ο επιχειρηματίας έγινε χορηγός σε παιδική χαρά και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του δήμου θα συνεργαστούν μαζί του για την ανάπλαση της πλατείας!

Όπως ισχυρίζεται ο Γιάννης Κωνσταντάτος, η επιχείρηση δεν ξερίζωσε ζωντανά δέντρα αλλά αφαίρεσε υπολείμματα κορμών από δέντρα που κόπηκαν πριν 2-3 χρόνια, δηλαδή επί της θητείας του Χρήστου Κορτζίδη. «Ένα λάθος έκανε ο άνθρωπος, μην το μεγιστοποιούμε», είπε στο δημοτικό συμβούλιο.

Θα μας φτιάξει και την πλατεία, θα βάλει και παγκάκια, είπε ο Γιάννης Κωνσταντάτος (φωτογραφία Απρίλιος 2016)
Η οποία πλατεία πριν ήταν χάλια, το σιντριβάνι είχε χώματα, όπως είπε ο Γιάννης Κωνσταντάτος (φωτογραφία Δεκέμβριος 2014)

Το Google Earth όμως δείχνει τα δέντρα να βρίσκονται ακμαία στη θέση τους το Δεκέμβριο του 2014 (βλέπε σχετικό φωτογραφικό υλικό, εδώ).

Επομένως αν ο επιχειρηματίας αφαίρεσε υπολείμματα κορμών και όχι δέντρα, ο Γιάννης Κωνσταντάτος πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί επί της θητείας του χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου ο δήμος έκοψε τα δέντρα της πλατείας.

Αλήθεια τι να πρωτοθαυμάσουμε;
Ότι ο χορηγός κάνει αυθαίρετες παρεμβάσεις σε δημοτικό πάρκο (και μάλλον γι αυτό είναι χορηγός) ή ότι ο δήμαρχος εμπαίζει το δημοτικό συμβούλιο;
Κατ΄επανάληψη ο Γιάννης Κωνσταντάτος έχει πει ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιοι είναι και τι κάνουν οι χορηγοί του. Ότι βρίσκει χορηγούς επειδή ξέρει να εφαρμόζει καλά τους κανόνες της αγοράς. Στην αγορά οι κανόνες  κάθε άλλο παρά αθώοι είναι. Είναι κοινό μυστικό. Και ο δήμος δεν είναι επιχείρηση και μάλιστα του Γιάννη Κωνσταντάτου.

Σχετική ανάρτηση: (Χορηγία με πολλά ερωτηματικά)

   Δημοτική Συνεργασία
Ελληνικού-Αργυρούπολης
     ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.