Εκδήλωση αφιερωμένη στην υγεία




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29/3 /2016, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στην Ηλιούπολη, η αφιερωμένη στην Υγεία εκδήλωση που διοργάνωσαν οι « ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ » με ομιλητή τον Ηλιουπολίτη γιατρό, Ογκολόγο- Παθολόγο και συγγραφέα Αλέξανδρο Αρδαβάνη και προβολή του ντοκιμαντέρ “ΟΛΥΜΠΙΑ” του Σταύρου Ψυλλάκη.

Ο Αλέξανδρος Αρδαβάνης , Διευθυντής της Α΄ Παθολογικής- Ογκολογικής Κλινικής του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” παρουσίασε “Το μετέωρο βήμα της Υγείας σε τοπίο Ερειπίων”. Μίλησε χωρίς περιστροφές για οικονομικά συμφέροντα, διαφθορά, ευθύνες πολιτικών αλλά και γιατρών, που οδήγησαν στην απαξίωση της δημόσιας Υγείας, για τον θετικό ρόλο του ΕΣΥ, για τους αναρίθμητους λειτουργούς της υγείας που το κρατάνε αγόγγυστα στους ώμους τους, αλλά και για τα αρνητικά του καθώς και για τον ρόλο της βιομηχανίας φαρμάκου, που είναι ο πλέον κερδοφόρος τομέας ( μετά τη βιομηχανία όπλων και το εμπόριο ναρκωτικών) και τόνισε ότι το βασικό ερώτημα που μπαίνει κάθε φορά που παίρνονται νέα μέτρα είναι ποιος ωφελείται (“CUI BONO;”).

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Αίσθητική απόλαυση αλλά και προβληματισμό για το πώς πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους ο ιερέας και ο γιατρός προκάλεσε η παρουσίαση σε video δύο ποιημάτων του Αλέξανδρου Αρδαβάνη, με εξαιρετική απαγγελία των Νίκου Καραβέλου και Κώστα Παπαγεωργίου, εντυπωσιακή εικονογράφιση του Γιώργου Μπαρμπέρη και εξαίσια μουσική του Γεωργίου Καμπανά. Παραγωγή του Γιώργου Μπαρμπέρη.

Ο Σταύρος Ψυλλάκης, απόφοιτος του ΕΜΠ και με σπουδές κινηματογράφου στην Ελλάδα και τη Γαλλία, ένας από τους καλύτερους Έλληνες ντοκιμαντερίστες, μίλησε για το δύσκολο εγχείρημα και για τους δισταγμούς που είχε μέχρι να ολοκληρώσει την ταινία του για την Ολυμπία, τη νέα γυναίκα η οποία ενώ είχε μια καλπάζουσα μορφή καρκίνου έφερε στον κόσμο ένα υγιές μωρό. Παρά το βαρύ θέμα, ο έμπειρος σκηνοθέτης, με το να μας βάλει μέσα στο σπίτι μιας απλής ελληνικής οικογένειας που αντιμετώπισε ενωμένη, με πολλή αγάπη, με μουσική και αισιοδοξία ένα τραγικό χτύπημα της μοίρας, μας έδωσε ένα ανεκτίμητο μάθημα ζωής.

Η εκδήλωση, που ήταν η πρώτη των “Συνεργασιών Πόλης”, μια πρωτοβουλία Συλλογικών Φορέων της Ηλιούπολης για κοινές δράσεις Πολιτισμού Αλληλεγγυης και Εθελοντισμού, τιμήθηκε ιδιαίτερα από τους συμπολίτες μας με την αθρόα προσέλευσή τους .
Την τίμησαν επίσης με την παρουσία τους :
Ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Διονύσιος Χαμαράκης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Πατσαβός

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Σεφτελής

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καλαντίδης
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Ηλίου-Πόλης Ανθρώπινη Πόλη Χρήστος Κοκοτίνης

Η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Μαρκουλάκη

καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλογικών φορέων της πόλης μας.

Τις « ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ » συγκροτούν οι φορείς:
ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Π.Ο.Α.Ε.Α (Παράρτημα Ηλιούπολης)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ Μ/Φ ΟΜΙΛΟΣ Ο «ΠΑΝ»
ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ « Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
IlioupolisOnline

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.