Δωρεάν εξετάσεις από ρευματολόγους
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο των  προγραμμάτων που εφαρμόζει για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού της πόλης, διοργανώνει την Κυριακή 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» ώρα 11.00 π.μ. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις Ρευματικές Παθήσεις.

Η συνολική συχνότητά των ρευματικών παθήσεων βρέθηκε στο επίπεδο του 27% των ενηλίκων. Με άλλα λόγια 1 στους 4 Έλληνες ενήλικες παρουσιάζει κάποια ρευματική πάθηση. Συνολικά, περίπου 2.500.000 ενήλικες Έλληνες πάσχουν από ρευματικές παθήσεις. Η συχνότητα δε αυτή αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας.Eπένδυση στο Ελληνικό: Το δημόσιο «ευχαριστώ» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Ανδρέα Κονδύλη (VIDEO)

Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στο ευρύ κοινό επικρατούν αρκετές λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με αυτές. Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι οι ρευματικές παθήσεις είναι λίγες.Η αλήθεια είναι ότι οι ρευματικές παθήσεις είναι πολλές, περίπου 200.

Είναι, επίσης, ευρύτατα διαδεδομένη η αντίληψη ότι τα “αρθριτικά” και τα “ρευματικά”, δηλ. οι ρευματικές παθήσεις, προσβάλλουν τις μεγάλες ηλικίες και ότι, επομένως, είναι κατ’ εξοχήν πρόβλημα των ηλικιωμένων. Στην πραγματικότητα, όμως, καμία ηλικία δεν είναι απρόσβλητη.

Ο κόσμος πιστεύει ακόμη ότι οι ρευματικές παθήσεις είναι μάλλον ελαφρές και όχι σοβαρές παθήσεις. Έχει διαπιστωθεί όμως ότι, σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες παθήσεων, είναι το πιο συχνό χρόνιο πρόβλημα υγείας και το πρώτο αίτιο μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας.

Η έγκυρη ενημέρωση από αξιόλογους επιστήμονες και η ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού σε θέματα υγείας και πρόληψης, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα μέσα από τις διεξαγόμενες δράσεις και τα ποίκιλλα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας που εφαρμόζει.

Στο πλαίσιο αυτό, η ενημερωτική εκδήλωση για τις ρευματικές παθήσεις θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούμε σωστά και να συνομιλήσουμε με ιατρούς ρευματολόγους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδεύεται από σειρά δωρεάν εξετάσεων για το σύνολο των παρευρισκομένων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, κατά την διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί, 18 έως 22 Απριλίου στο Ιατρείο του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X