Αντιδράσεις για τη δημιουργία ΚΤΕΟ δίπλα στο αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου




Aντιδράσεις προκαλεί η δημιουργία ιδιωτικού ΚΤΕΟ, στους Τράχωνες Αλίμου, δίπλα στο αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου. Ήδη οι σύλλογοι έχουν στείλει επιστολή στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, με την οποία ζητούν αντίγραφο του φακέλου που έχει κατατεθεί από την εταιρία. Σύμφωνα με τον Χρήστο Αδαμόπουλο, μέλος του σωματείου  «Νότιον Σήμα», βάσει του ΠΔ 118/06 28-6-2006, δεν επιτρέπεται η λειτουργία ΚΤΕΟ κοντά σε αρχαιολογικό χώρο.

Κάποιοι από την αντιπολίτευση έσπευσαν να κατηγορήσουν τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη για την αδειοδότηση του ΚΤΕΟ. Η Δημοτική Κίνηση Αλίμου ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι αναφέρει: 

Μαθαίνουμε πως έχει ξεκινήσει διαδικασία αδειοδότησης ενός ΚΤΕΟ. Από Πολεοδομία αλλά και Δήμο. Δίπλα στο αρχαίο θέατρο Τραχώνων !!! Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε… Αληθεύει κε Δήμαρχε;

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Θάνου Ορφανού, Διονύσης Κόκκιας έγραψε στο facebook:

“Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης έδωσε άδεια να λειτουργήσει ΚΤΕΟ δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο; Σε μια περιοχή που δώσαμε αγώνα και πολλά χρήματα να αναβαθμίσουμε, με πεζοδρομήσεις, φωτισμό κλπ; Άντε δώστε και το αρχαίο θέατρο για PARKING… Τι είδους ανάπτυξη θέλουμε για τον Άλιμο τελικά; Αυτή είναι η αγάπη για τον Άλιμο, την ιστορία και τον πολιτισμό του; Αυτός είναι ο σεβασμός στους κατοίκους του; Πάντα τα συμφέροντα μπροστά;”

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση ο δήμος με την αδειοδότηση:

“Όχι κύριε Κόκκια, δεν έδωσα άδεια να λειτουργήσει ΚΤΕΟ δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη σας για “αντιπολίτευση”, αλλά προσπαθήστε με κάτι άλλο.
Για την ενημέρωσή σας, παρακαλώ να διαβάσετε εδώ τα όσα ισχύουν για τα ΚΤΕΟ και ποιός τα αδειοδοτεί, ώστε να μην εκτίθεστε”
http://www.yme.gr/index.php?tid=560

Ο Χρήστος Αδαμόπουλος λέει ότι: 

“Το υπό ίδρυση Ιδιωτικό ΚΤΕΟ πρόκειται να εγκατασταθεί επι της οδού Τραχώνων αρ. 3. Πιστεύουμε ότι ΔΕΝ επιτρέπεται να λειτουργήσει εκεί, διότι βάσει του ΠΔ 118/06 28-6-2006 θα πρέπει να απέχει μεγαλύτερη των 200 μ. από διάφορους χώρους συνάθροισης κοινού, εκπαιδευτήρια κ.ά. στην ύπαρξη απόστασης από το «περίγραμμα ορατού αρχαιολογικού χώρου»”.

Το σωματείο «Νότιον Σήμα», ή «Εταιρεία Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου, Εισόδια – Τράχωνες» και ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογο Τραχώνων Αλίμου «Το Ευώνυμο» στείλαμε επιστολή στην Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών και ζητάμε την άδεια ίδρυσης και αντίγραφο φακέλου της παραπάνω εταιρείας.

Βάσει του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας «ΚΔΔιαδ» είναι επιτρεπτή η πρόσβαση σε φακέλους που αφορούν άδεια λειτουργίας καταστήματος τρίτου προσώπου (Απόφαση 40/02, απαντητικό έγγραφο 3907/05) και όταν κινδυνεύει ή επιβαρύνεται το περιβάλλον (Γνωμοδότηση 1/06).
Παράλληλα δρομολογούμε επαφές με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ότι νεότερο παρουσιάζεται θα σας ενημερώνουμε αμέσως”

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.