«ΤΑΙΠΕΔ» Ενόπλων Δυνάμεων ετοιμάζει ο Καμμένος, στοχεύοντας σε… Φλέβες χρυσού




Επενδύσεις πολλών δισ. ευρώ από αραβικά και ισραηλινά κεφάλαια αλλά και μόνιμα έσοδα από ενοικίαση αναξιοποίητων ακινήτων των ενόπλων δυνάμεων προσδοκά ότι θα έχει το Υπουργείο Άμυνας μέσα από τη δημιουργία ενός ταμείου αξιοποίησης των ακινήτων των ενόπλων δυνάμεων.

Όπως αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος στο συνέδριο Exposec Defence World, που διοργανώνουν το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ, έχουν ήδη υποβληθεί δύο σημαντικές προτάσεις για την αξιοποίηση της έκτασης στη νήσο Φλέβες:

1. Η πρώτη πρόταση είναι από το Άμπου Ντάμπι για δημιουργία ενός resort 22.000 θέσεων μέσα από μία επένδυση ύψους 3,6 δισ. ευρώ

2. Η δεύτερη από το Ισραήλ για δημιουργία ενός «Silicon Island» δηλαδή ενός πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός το σχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων δεν προβλέπει πώληση, αλλά ενοικίαση ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις και με ενοίκιο που θα υπολογίζεται τουλάχιστον στο 5% της αντικειμενικής αξίας.

Σύμφωνα με το Capital.gr, η συνολική αξία της αναξιοποίητης περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων ανέρχεται στα 23 δισ.  ευρώ και μπορεί να φέρει ετήσια έσοδα της τάξης του 1,1 δισ.

Επίσης όπως προανήγγειλε στο ίδιο συνέδριο ο κ. Καμμένος μέσα στο προσεχές διάστημα, θα προχωρήσει ένα σχέδιο από κοινού με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για δημιουργία Κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας σε έκταση πεδίου βολής στη Ρόδο.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.