Ασκληπιείο Βούλας: Συνάντηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (VIDEO)




Το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βάρης και το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας συνδιοργάνωσαν συνάντηση του Δικτύου Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και της Γενικής Ιατρικής, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Ασκληπιείου. Στη συνάντηση συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι, μέσα από διαλέξεις και κλινικά φροντιστήρια, ασχολήθηκαν σε βάθος με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το νέο σχέδιο πρωτοβάθμιας φροντίδας που προωθείται και πρόκειται σύντομα να γίνει νόμος.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ο καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του ΑΠΘ, κ. Αλέξης Μπένος, ανέπτυξε το όραμα του νέου μοντέλου πρωτοβάθμιας φροντίδας και εξήγησε ότι ουσιαστικά αποτελεί την εφαρμογή στην Ελλάδα του αντίστοιχου μοντέλου που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και στηρίζεται στη θεσμοθέτηση του οικογενειακού ιατρού.

Ο π. Μιχαήλ Δανδουλάκης, MD, PhD, Διευθυντής Γενικής Ιατρικής, Συντονιστής Ε.Λ. ΠΕΔΥ – Κέντρο Υγείας Βάρης, έκανε στη συνέχεια σχολιασμό επί του μοντέλου και κατέθεσε προτάσεις εφαρμογής του στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 Τη συνάντηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και η υποδιοικήτρια του 2ου ΠΕΔΥ, κα Ιωάννα Τσαπαρίκου. Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, τόνισε πως θεωρεί τους κατοίκους της περιοχής αρκετά τυχερούς, αφού μέσα στα όρια του Δήμου μας λειτουργούν δύο εξαιρετικές μονάδες υγείας, το κέντρο Υγείας Βάρης και το Ασκληπιείο Βούλας. Το γεγονός αυτό όμως κατά το Δήμαρχο, δεν αρκεί αφού η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και στην περιοχή μας Ο πυλώνας «άνθρωπος» είναι πολύ σημαντικός για το Δήμο και η Δημοτική Αρχή δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές δομές της πόλης. Έκλεισε την εισήγηση του δηλώνοντας, ότι με την παρουσία του στην εκδήλωση θέλησε να δείξει έμπρακτα ότι ο Δήμος στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών μονάδων της πόλης και είναι έτοιμος να συμβάλει, σε όποια θετική προσπάθεια τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.