Yπόγειοι κάδοι απορριμάτων σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη (VIDEO)




Σε λειτουργία τέθηκαν τα νέα υπόγεια συστήματα κάδων απορριμμάτων.Τρία συστήματα αυτόματων υπόγειων κάδων   απορριμμάτων  προμηθεύτηκε και τοποθέτησε ο Δήμος  Βάρης  Βούλας  Βουλιαγμένης,  στην κεντρική  Πλατείας Βούλας, στην   Πλατεία Νυμφών στη  Δ.Ε. Βουλιαγμένης  και στην Πλατεία  Βάρκιζας.  

Οι κάδοι έχουν κατασκευαστεί με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και παρέχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Το κάθε σύστημα διαθέτει 2 κάδους χωρητικότητας 1100 λίτρων, ένας για οικιακά απορρίμματα και ο άλλος για ανακύκλωση τα οποία όμως συμπιέζονται και αυξάνεται η χωρητικότητά τους από 8 έως 12 φορές με αποτέλεσμα να χρειάζεται η αποκομιδή να γίνεται με μικρότερη συχνότητα, με τα απορριμματοφόρα που ήδη διαθέτει ο Δήμος.

Οι κάδοι κλείνουν υδατοστεγώς και αεροστεγώς δημιουργώντας ένα ευπρεπές περιβάλλον απαλλαγμένο από μολύνσεις και ανεπιθύμητες οσμές, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εξοπλιστούν και με σύστημα τηλεματικής ειδοποίησης όταν ο κάδος φτάσει σε πληρότητα 80%.Τα νέα συστήματα διευκολύνουν στην χρήση και τον πολίτη αφού είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, ανοίγουν με πάτημα ενός κουμπιού και ενημερώνουν σε δύο γλώσσες για το είδος απορριμμάτων που δέχονται.

Επίσης το στόμιο ανοίγει και κλείνει με ελεγχόμενη πίεση και ταχύτητα για να αποφευχθεί η φθορά ή τυχόν ατυχήματα.Τέλος, το σύστημα κλειδώνει αυτόματα όταν ο κάδος γεμίσει και δεν χωράει επιπλέον απορρίμματα.

Μετά την εγκατάσταση των τριών πρώτων συστημάτων, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να  προμηθευτεί  άμεσα ακόμα τρεις   κάδους  εντός  του  2016 και  σταδιακά να αντικαταστήσει όλους τους κάδους απορριμμάτων στα κεντρικά σημεία της πόλης με τα νέα συστήματα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.