Mητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Δέχτηκε σε ένα μήνα 726 ασθενείς!




Το ΜΚΙΕ τον Δεκέμβριος δέχτηκε 726 επισκέψεις ασθενών. Το οδοντιατρείο μας δέχτηκε 35 ενήλικες. Ψυχολόγοι παρείχαν θεραπεία σε 28 ασθενείς. Αρκετούς άλλους βοηθήσαμε να απευθυνθούν στο ΠΕΔΥ και νοσοκομεία.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Με εργαστηριακές εξετάσεις από τα συνεργαζόμενα με το ΜΚΙΕ εργαστήρια καλύφθηκαν:
Aιματολογικό/ βιοχημικό έλεγχο 29 ασθενείς
Aπεικονιστικό έλεγχο 26 ασθενείς
Eιδικές οφθαλμολογικές εξετάσεις 4 ασθενείς
Δεχθήκαμε δωρεές σε φάρμακα και υλικά από:
420 συμπολίτες μας
Δύο Δημοτικά ιατρεία και ένα Νοσοκομείο
Τρείς εθελοντικές δομές
και ακόμη δεχθήκαμε ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια από το εξωτερικό από :

Tην Οργάνωση για Υποστήριξη του ιατρείου μας στο Αμβούργο Γερμανίας
Σύλλογο στήριξης της Ελλάδας στην Αυστρία
Oμογενείς στη Φινλανδία
Ομάδα στήριξης του έργου μας στην Ιταλία.καθώς και από 18 Ευρωπαίους πολίτες που έστειλαν βοήθεια σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Στηρίξαμε στη βάση της αλληλεγγύης με φάρμακα και υλικά :
Συλλόγους ογκολογικών ασθενών
Δομές φιλοξενίας προσφύγων στο Ταε Κβο Ντο και στο γήπεδο Χόκεϋ στο Ελληνικό
Δύο κοινωνικές υπηρεσίες Δημόσιων Νοσοκομείων
Δύο αστυνομικά τμήματα για κρατούμενους ασθενείς
6 άλλα Κοινωνικά Ιατρεία
καθώς και 58 άπορους ασθενείς με πλήθος φαρμάκων λόγω έλλειψης εκτέλεσης συνταγών στα Νοσοκομεία
Μας επισκέφθηκαν δύο δημοσιογράφοι που εκπροσωπούσαν το Ελληνικό Περιοδικό Lifo καθώς και το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Μας επισκέφτηκαν Γάλλοι συνδικαλιστές του CZT, 1 αλληλέγγυος από το Βέλγιο, εκπρόσωπος του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
Έγραψαν για μας τον Δεκέμβριο:
‘Ελλάδα:Το σύστημα υγείας ασθενεί» Γερμανικό περιοδικό Deutsches Ärzteblatt, 11 Δεκεμβρίου 2015

«Ειδικά το τελευταίο μνημόνιο που συμφωνήθηκε στα μέσα Αυγούστου του τρέχοντος έτους κατέστησε ακόμη ισχυρότερη την προσέγγιση της πολιτικής λιτότητας. Σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας έχουν γίνει περικοπές. Οι συντάξεις έχουν μειωθεί περίπου κατά 0,25%, σύμφωνα με τη συμφωνία. Οι συνέπειες του μνημονίου έχουν άμεση επίδραση στην πρόσβαση στην καταχρεωμένη δημόσια υγεία την ίδια στιγμή που από τη δεκαετία του 1970 τα δημόσια νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται χρονίως». Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου στην Ισπανική εφημερίδα και στην ιστοσελίδα Deutsches Ärzteblatt.

Ακούστε την εκπομπή «Η Αλληλεγγύη στον Αέρα» του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείο Ελληνικού που ξεκίνησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) κάθεΣάββατο στις 15:00 – 15:30, σε πανελλήνια εμβέλεια στις συχνότητες 91,6 και 105,8 στα FM.
Μπορείτε να ακούσετε τις ηχογραφημένες εκπομπές πηγαίνοντας στοhttp://www.mkiellinikou.org/blog/2015/11/05/radiofono/

Άλλες δραστηριότητες-συμμετοχές:

  • Η Θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού παρουσίασε την παιδική παράσταση με τίτλο «Η μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν» του Γ. Βήχα. Δόθηκαν δυο παραστάσεις, στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 55), υπό την φιλοξενία του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Αγίου Δημητρίου και στον Κινηματογράφο «Λαίς» (Δαμασκηνού 36, Κόρινθος), υπό την φιλοξενία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Κορίνθου.
  • Συνεχίζουμε να βοηθούμε στην υποδοχή προσφύγων που προσέρχονται στο γήπεδο Χόκευ στο Ελληνικό. Καλύπτουμε ανάγκες του φαρμακείου, εθελοντές γιατροί εξετάζουν ασθενείς και πολλοί άλλοι εθελοντές μας βοηθούν στη διανομή ρούχων, γευμάτων, στην καθαριότητα και στην απασχόληση παιδιών.
  • Στις 19 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε αθλητική εκδήλωση αλληλεγγύης, με αφορμή τα 4 χρόνια λειτουργίας του ΜΚΙΕ, όπου γυμναστές πρόσφεραν προγράμματα άσκησης δωρεάν στους συμμετέχοντες που περιλάμβαναν μεταξύ των οποίων Pilates, Yoga και Zumba. Στην εκδήλωση πολίτες κι εθελοντές συγκέντρωσαν βρεφικά/παιδικά γάλατα, κρέμες και πάνες.
  • Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου έγινε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένοχριστουγεννιάτικο bazaar των «Φίλων του ΜΚΙΕ» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τη λήξη του, δεκάδες συμπολίτες μας έσπευσαν να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους αυτήν τη γιορτινή εκδήλωση, που εκτός από το να μας φέρει όλους πιο κοντά, αποσκοπούσε να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του Ιατρείου. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, η οργανωτική ομάδα του bazaar είχε ετοιμάσει και τη χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή. Με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών και εθελοντών οι μικροί «Φίλοι του ΜΚΙΕ» δημιούργησαν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που υπήρχαν εκεί, ψυχαγωγήθηκαν με παράσταση Καραγκιόζη, χάρηκαν με το face painting που έκαναν και έπαιξαν με την ψυχή τους στα «φουσκωτά παιχνίδια» που είχαν στηθεί στο προαύλιο.

Το Μητροπολιτκό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) αποτελεί εθελοντική δομή που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους πολίτες.

“Και όσο η λιτότητα και η βαρβαρότητα συνεχίζονται, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνίζομαστε…”

Ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

http://www.mkiellinikou.org

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.