Άλιμος: Αποκλειστικές εικόνες από την ύποπτη φωτιά σε αποθήκη με αρχεία




Αρχεία από τις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Αλίμου (ΑΝΕΔΑ και ΑΕΔΑ), φυλάσσονταν στην αποθήκη, στην οποία ξέσπασε η περίεργη πυρκαγιά, χτες το πρωί.

H αποθήκη βρίσκεται στον ημιώροφο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης (Αριστοτέλους και Αυξεντίου) και τα γραφεία της ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε, της Ανώνυμης Εταιρίας που έχει ως σκοπό την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας του δήμου Αλίμου.

Μέσα στην αποθήκη υπήρχε υλικό όπως φορολογικά στοιχεία, συμβάσεις και άλλα έγγραφα, μεγάλος μέρος των οποίων έχει καταστραφεί. Η ΑΝΕΔΑ βρίσκεται ακόμα υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι ένιωσαν ξαφνικά μια έντονη μυρωδιά από καπνό και διαπίστωσαν ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά στην αποθήκη του ημιωρόφου.

Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο σημείο πυροσβέστες οι οποίοι έθεσαν γρήγορα την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την προανάκριση, είναι μικρές οι πιθανότητες να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, αφού μέσα στην αποθήκη υπάρχει μόνο μια πρίζα και ένα φως.

Το πιο πιθανό είναι να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, κάποιος ή κάποιοι να έριξαν κάτω από την σιδερένια πόρτα εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια να έβαλαν φωτιά.

Σε αυτή την περίπτωση το μεγάλο ερώτημα είναι τι ήθελαν να εξαφανίσουν με τον τρόπο αυτό. Ενδεχομένως  κάποια “αμαρτωλά” τιμολόγια ή έγγραφα τα οποία έπρεπε να καταστραφούν.

Όπως είπαν αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, αρκετά τιμολόγια και έγγραφα έχουν καεί ενώ άλλα έχουν καταστραφεί από το νερό που έριξαν οι πυροσβέστες.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής πήραν κατάθεση, από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε Νικόλαο Νίκα και από άλλους υπαλλήλους που βρίσκονταν στο κτήριο την ώρα της περίεργης πυρκαγιάς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο τέως δήμαρχος ήταν αυτός που έφερε το θέμα της ύποπτης φωτιάς στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας να μάθει πληροφορίες για το συμβάν.

Στο παρελθόν, είχε γίνει  κλοπή σκληρών δίσκων με στοιχεία από γραφεία στα οποία φυλάσσονταν  αρχεία της δημοτικής επιχείρησης ΑΝΕΔΑ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.