Στο Μαϊάμι ο ταλαντούχος Στέφανος Τσιτσιπάς




Στην IMG Academy του Νικ Μπολετιέρι, προετοιμάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (αθλητής του ομίλου αντισφαίρισης Γλυφάδας) ο οποίος θα συμμετάσχει στο διάσημο τουρνουά των juniors, Orange Bowl.

 Το τουρνουά που θεωρείται ισάξιο με τα τέσσερα Grand Slam της σεζόν σε επίπεδο junior, θα ξεκινήσει 7 Δεκεμβρίου στο Frank Veltri Tennis Center, στη Φλόριντα και θα φιλοξενήσει τα κορυφαία αγόρια και κορίτσια (U18) στον κόσμο.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Στην entry list της διοργάνωσης, το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά βρίσκεται στην 4η θέση ενώ απουσιάζουν οι δύο ταλαντούχοι Αμερικανοί, Τέιλορ Φριτζ και Τόμι Πολ που καταλαμβάνουν την 1η και την 3η θέση αντίστοιχα της παγκόσμιας κατάταξης των juniors.

Ο 17χρονος Στέφανος, Νο16 στον κόσμο (ITF), δεν θα είναι ο μοναδικός Έλληνας που θα πάρει μέρος στο Orange Bowl.

Μαζί του είναι στη Φλόριντα ο μικρός του αδερφός, Πέτρος Τσιτσιπάς (15 ετών) που βρίσκεται στη μεγάλη λίστα με τους αναπληρωματικούς, όπως και οι 16χρονοι Ανδρέας Αναστάσης Λάβδας και Αθανάσιος Μπίλης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο572 της παγκόσμιας κατάταξης στους άνδρες (career high), προπονείται στην ακαδημία του Νικ Μπολετιέρι ο οποίος πιστεύει ιδιαίτερα στο ταλέντο του του Έλληνα πρωταθλητή.

Πέρυσι, ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει το Νο1 του κόσμου, Αντρέι Ρούμπλεφ στα ημιτελικά, πριν ηττηθεί στα τρία σετ απ’το Νο2, Στέφαν Κοζλόφ στον τελικό του Orange Bowl, τον οποίον χαρακτήρισε τη σημαντικότερη στιγμή μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Ο ταλαντούχος αθλητής του ομίλου Γλυφάδας, πρόσφατα κατέκτησε τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο, σε τουρνουά Futures των 10,000 δολαρίων στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: tennis24.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.