Γλυφάδα: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους συμβασιούχους




Ο Δήμος Γλυφάδας έχει στελεχωθεί το τελευταίο διάστημα με εργαζόμενους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Η ένταξη και ενσωμάτωσή τους στις υπηρεσίες του Δήμου έγινε με τρόπο άμεσο και ομαλό και η εργασία τους είναι ουσιαστική και πολύτιμη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και κατά συνέπεια της πόλης μας.
Την τελευταία εξαετία, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην λειτουργία της, λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών των μισθών των υπαλλήλων, των μεγάλων μειώσεων στον αριθμό των συμβασιούχων, του παγώματος των νέων προσλήψεων, κ.ά. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Σε αυτή την προσπάθεια η συνδρομή των εργαζομένων που προσελήφθησαν με συμβάσεις πέντε μηνών έχει αποδειχθεί καθοριστική.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την κυβέρνηση να σταθμίσει σωστά τις ανάγκες των δήμων και να πάρει άμεσα τις αποφάσεις που χρειάζεται. Την καλούμε χωρίς άλλη καθυστέρηση να παρατείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και να δώσει έτσι στους συμβασιούχους την απαραίτητη «ανάσα» για να συνεχίσουν τη δουλειά τους και στο Δήμο μας να συνεχίσει το έργο του.
Παράλληλα, ζητούμε την κατάργηση των νόμων που απαγορεύουν τις προσλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι αδήριτη η ανάγκη για μόνιμο προσωπικό, που θα καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Καταδικάζουμε τη μείωση των πόρων στην και ζητούμε την αποκατάσταση των αδικιών σε σχέση με τους παρακρατηθέντες πόρους από τους ΚΑΠ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.