Ο Θεοδωράκης στα αντίσκηνα των προσφύγων στο Ελληνικό – Tι συζήτησε με τους δημάρχους




Στην επίσκεψη τον συνόδευαν ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, καθώς η Ολυμπία Αναστασοπούλου, Συντονίστρια του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ποταμιού.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

« Ήρθαμε εδώ μαζί με τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να δείξουν την αλληλεγγύη των Ελλήνων, απέναντι στους μετανάστες, τους δήμαρχος των περιοχών που έχουν αναλάβει το μεγάλο βάρος να αναμορφώσουν τις εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν για κάποιο διάστημα τους μετανάστες. Ελπίζουμε η κυβέρνηση στο μεταξύ να βρει κάποιες λύσεις γι΄ αυτούς τους ανθρώπους. Ο χώρος εδώ έχει δοθεί μόνο για τρεις μήνες. Θα πρέπει να σας αποκαλύψω κάτι. Στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς είπα στον κ. Τσίπρα ότι στη χώρα, και στην Αττική αλλά και σ΄ άλλες περιοχές, υπάρχουν πολλά στρατόπεδα που έχουν εγκαταλειφθεί. Θα έπρεπε κατά την άποψή μας, αυτά τα στρατόπεδα που έχουν υποδομές να μετατραπούν σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας των μεταναστών. Το έθεσαν και οι άλλοι αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας μας άφησε με την εντύπωση ότι θα γίνει μια τέτοια κίνηση. Αντί λοιπόν να γίνει αυτή η κίνηση βλέπουμε ότι επιστρέφουμε σε παλιές και μάλλον αποτυχημένες συνταγές. Εμείς θα επιμείνουμε. Θα πρέπει τα στρατόπεδα ανά τη χώρα να χρησιμοποιηθούν ως δομές φιλοξενίας για τους μετανάστες και βέβαια θα πρέπει η κυβέρνηση να αποκτήσει ένα σχέδιο σε σχέση με τις ροές που συνεχίζονται, απέναντι στην Τουρκία. Έχουν δοθεί πολλά λεφτά, και οι Τούρκοι μέχρι στιγμής έχουν δώσει μόνο υποσχέσεις. Πρέπει ο ροές να κοπούν. Το Ποτάμι υπερασπίζεται και την ύπαρξη ενός σώματος από την Frontex που θα ελέγχει τα σύνορα και που θα ελαφρύνει λίγο το βάρος από τις λιμενικές μας αρχές. Είναι άσχημο που η κυβέρνηση μετά από τόσους μήνες δεν έχει εκπονήσει το παραμικρό σχέδιο. Από την άνοιξη είχαμε πει στην κυβέρνηση ότι η λύση είναι μια: να ορίσει ο πρωθυπουργός έναν άνθρωπο, ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα να συνεργάζεται με τους Δήμους, τις ΜΚΟ, το λιμενικό, την αστυνομία, την ΕΕ. Έναν εθνικό διαπραγματευτή για τη μετανάστευση. Δεν το έκανε και επιμένει να μην το κάνει. Προσπαθεί ο κ. Μουζάλας να κάνει μερικά πράγματα, προσπαθούν τα άλλα υπουργεία να κάνουν άλλα πράγματα. Αυτές είναι αποσπασματικές πρόχειρες πολιτικές. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο, εμείς το δώσαμε από το Απρίλιο. Έστω και τώρα πρέπει να το κάνει»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε:

«Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα και την εθνική διάσταση του προβλήματος, και την ανθρωπιστική του πλευρά, εμείς οι δήμαρχοι βάζουμε πλάτη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο χρειάζεται επιτέλους, όπως ζητήσαμε και εμείς οι δήμαρχοι από τον Υπουργό, να εκπονήσει άμεσα και να ξεκινήσει να υλοποιεί ένα συγκροτημένο, εθνικό σχέδιο, στο οποίο όλοι θα συμμετάσχουμε, αλλά το οποίο εδώ και μήνες περιμένουμε και δεν το έχουμε δει».

 

Πηγή:www.iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.