Προσφυγικό: Δείτε live τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου




Το θέμα της φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων/μεταναστών, στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό θα απασχολήσει το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου. Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης θα κάνει αναλυτική ενημέρωση και η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ στις 20:00

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Ανδρέας Κονδύλης – δήμαρχος Αλίμου:

Έπειτα από εξαντλητική διαπραγμάτευση με τον Υπουργό κ.Μουζάλα και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τελικά χθες το απόγευμα αποφασίσαμε τα εξής:
1. Ακυρώνεται το σχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για εγκατάσταση χιλιάδων μεταναστών μέσα στα εγκατελειμμένα τολ του πρώην Αεροδρομίου. Δεν θα δημιουργηθεί κανενός είδους καταυλισμός ή άλλης εγκατάστασης.
2. Θα εξακολουθήσει η λειτουργία του γηπέδου χόκεϊ για τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων/μεταναστών για 3 ακόμα μήνες, δηλαδή μέχρι 31 Μαρτίου 2016. Μετά ο χώρος θα παραδοθεί στην “Ελληνικόν Α.Ε.”, λόγω της επένδυσης που είναι σε εξέλιξη. Σήμερα υπογράφεται και σχετικό συμφωνητικό μεταξύ Υπουργείου και “Ελληνικόν Α.Ε.”.
3. Αυξάνονται άμεσα τα μέτρα ασφαλείας στο χόκεϊ από την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να υπάρχει πλήρης ασφάλεια και για τους μετανάστες και για τους κατοίκους των Δήμων μας. Η είσοδος και η έξοδος στο χώρο θα είναι πλέον ελεγχόμενη.
4. Η υγεία, σίτιση, ένδυση και εν γένει οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών για τους 3 αυτούς μήνες, εξασφαλίζονται πλήρως από τη συνεργασία Υπουργείου-Περιφέρειας-Δήμων.
5. Άμεσα ξεκινάει συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για την κατανομή των προσφυγικών/μεταναστευτικών πληθυσμών σε όλους τους Δήμους της χώρας (σήμερα 10:30 συνεδριάζει η ΚΕΔΕ για το θέμα αυτό). Είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό και σε αυτό οι Δήμοι θα βοηθήσουν.

Παρακολουθούμε από κοντά το ζήτημα συνεχώς και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Απόψε στις 8 μ.μ. συνεδριάζει και το Δημοτικό μας Συμβούλιο, όπου θα ενημερώσω αναλυτικά για το θέμα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.