Έφτασαν τα πρώτα λεωφορεία με μετανάστες σε Παλαιό Φάληρο και Ελληνικό (VIDEO)




Περίπου 2.300 αλλοδαποί, κυρίως από το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Μαρόκο, την Αλγερία και το Μπαγκλαντές μετακινούνται σε δομές ανοιχτής φιλοξενίας.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, περίπου 2.300 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων μετακινούνται με 45 λεωφορεία σε δομές ανοιχτής φιλοξενίας στην Αθήνα.

Οι μετανάστες προέρχονται από το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Μαρόκο, την Αλγερία και το Μπαγκλαντές. Ήδη έχουν φτάσει αρκετοί εξ αυτών στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο και κάποιοι μετακινούνται μόνοι τους μέσω τραμ στο Ελληνικό.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

ΠΑΣΟΚ: Η μεταφορά του προβλήματος στην Αθήνα δεν αποτελεί βιώσιμη λύση

«Η επέμβαση της αστυνομίας στην Ειδομένη και η μεταφορά των μεταναστών στην Αθήνα αποτελεί μια πρόσκαιρη και εμβαλωτική λύση».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ.Παπαθεοδώρου.
κανένα σχέδιο για την προσωρινή διαμονή, τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος ασύλου, ή την επιστροφή/επαναπροώθηση των ανθρώπων αυτών. Η μεταφορά του προβλήματος από την Ειδομένη στην Αθήνα δεν αποτελεί βιώσιμη λύση. Ο σταθμός του Μονάχου βρίσκεται στη Γερμανία. Στην Αθήνα λειτουργούν κυκλώματα διακίνησης που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο», συνεχίζει η δήλωση και καταλήγει:

«Ζητάμε από την Κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή και τον Ελληνικό λαό για τους σχεδιασμούς της σχετικά με τον επερχόμενο εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και ασυνόδευτοι ανήλικοι.

»Τέλος ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα πρόταση για τη σωτηρία των παιδιών που χάνονται σχεδόν κάθε μέρα στο Αιγαίο. Η ευαισθησία αποδεικνύεται εμπράκτως».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.