Τι συμβαίνει όταν η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως έναν αρχαίο δρόμο;




Ο Δήμος Γλυφάδας και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν αυτή την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Μπίνιου «Η Κυρά της Αιξωνής». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Γλυφάδας (Άλσους 15, ισόγειο).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ελένη Σαραντίτη (συγγραφέας-κριτικός βιβλίου) και Κωνσταντίνα Καζά-Παπαγεωργίου (αρχαιολόγος). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. 

Τι συμβαίνει όταν η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως έναν αρχαίο δρόμο; Εκεί που σήµερα βρίσκονται οι δήµοι Γλυφάδας, Βούλας και Βουλιαγµένης, από το 500 π.Χ. περίπου υπήρχε ο αρχαίος δήµος της Αιξωνής και οι γειτονικές Αλές Αιξωνίδες. Ο αρχαίος δρόµος, που αποκαλύφθηκε τυχαία σ’ ένα οικόπεδο, γίνεται αφορµή για µια περιπλάνηση στις εποχές και στη ζωή των ανθρώπων που κατοικούσαν εκεί, µε οδηγό την Κυρά της Αιξωνής και µε µίτο τις αφηγήσεις της από τη µυθολογία. Η µικρή Φιλοστράτη, το κορίτσι µε τη χήνα, δίνει ζωντάνια σε ανθρώπινα καθηµερινά συµβάντα της κοινότητας που άνθισε δυόµισι χιλιάδες χρόνια πριν. Το ταξίδι στις εποχές της Αιξωνής φανερώνει τη συνέχεια στους αιώνες και θυµίζει πως «Αν δεν ξέρεις πού να πας, να ψάξεις να βρεις πούθε έρχεσαι».

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.