Άλιμος: Χειροπέδες σε 57χρονη για εκβιασμό




Συνελήφθη στον Άλιμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, μια 57χρονη για εκβίαση σε βάρος προέδρου ερευνητικής εταιρείας.

Σε βάρος της, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, παραβίασης προγραμμάτων-στοιχείων ηλεκτρονικών υπολογιστών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, η συλληφθείσα από τον Αύγουστο του 2014, εκβίαζε συστηματικά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τον πρόεδρο ερευνητικής εταιρείας, εξαναγκάζοντας τον σε χρηματική καταβολή προκειμένου να μην διοχετεύσει σε ανταγωνιστές απόρρητα στοιχεία της εταιρείας. Τα εν λόγω στοιχεία, τα οποία βρίσκονταν αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή σε προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε δύο (2) υπολογιστές χειρός του θύματος, είχαν κλαπεί τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Στις 2-11-2015, η 57χρονη εξανάγκασε εκ νέου το θύμα να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ και για τον λόγο αυτό, προσυμφώνησαν ραντεβού για την επομένη.

Την εκβίαση κατήγγειλε το θύμα στην ανωτέρω Υπηρεσία και κατόπιν συνεννόησης, προσημειώθηκε ένα χαρτονόμισμα, κατά την παραλαβή του οποίου συνελήφθη η 57χρονη.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.