Συνάντηση με Φλαμπουράρη για το Ελληνικό
Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη, μέλη της επιτροπής αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.

Κατά τη συνάντηση αυτή τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τον υπουργό ότι η προτιθέμενη πώληση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, συμπεριλαμβανομένων – των εγκαταστάσεων Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας, χερσόνησος Αγ. Κοσμά, παραλία Ελληνικού και Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας – είναι παράνομη, καταχρηστική και πολύ επιζήμια για το περιβάλλον, για τους εξής λόγους:
Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023

  1. Παραβιάζονται βασικές αρχές του πρωτογενούς δικαίου της Ε.Ε. (άρθρο 107 και υπόλοιπων της ΣΛΕΕ) ανταγωνισμού, ενισχύσεων και διαφάνειας.
  2. Παραβιάζεται η διεθνής σύμβαση του Aarchus σχετικά με την Πρόσβαση σε Πληροφορίες, τη Συμμετοχή του κοινού στη Λήψη Αποφάσεων και την Πρόσβαση στη δικαιοσύνη για Περιβαλλοντικά θέματα,
  3. Παραβιάζεται η οδηγία 2001/42/ΕΚ κατά την έκδοση του Νόμου 4062/2012 («αξιοποίησης» του Ελληνικού): Ο εν λόγω νόμος επιφέρει μεγάλες πολεοδομικές, χωροταξικές και περιβαλλοντικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν ακολουθήθηκε, ως οφειλόταν, η διαδικασία της παραπάνω Οδηγίας. Δηλαδή, διαβούλευση με το ενδιαφερόμενο κοινό (τους πολίτες της Αθήνας), εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και συνεκτίμηση των αποτελεσμάτων αυτών πριν τη λήψη των αποφάσεων.
  4. Τα συμπεράσματα των δυο εμπειρογνωμόνων κ. Ι. Μελά και κ. Γ. Αναματερού, που ορίστηκαν από τον εισαγγελέα σε συνέχεια μηνυτήριας αναφοράς της Ευρωβουλευτή Σοφίας Σακοράφα, είναι ότι: Το Ελληνικό παραχωρήθηκε έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος (2,5 φορές λιγότερο συμπεραίνει ο ένας και 5 φορές λιγότερο ο δεύτερος), με μηδενικό ρίσκο για τον επενδυτή. Επίσης διαπίστωσαν αρκετές ακόμα παρατυπίες στο σχέδιο σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας Lamda Development.

Επιπροσθέτως, τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι, για το «φιλέτο» της Μεσογείου, όπως έχει χαρακτηριστεί το Ελληνικό, θα εισπραχθούν μόνο 300 εκ Ευρώ και τα υπόλοιπα σε δέκα χρόνια, ενώ το πραγματικό του τίμημα είναι πολλαπλάσιο και υπερβαίνει τα 10 δις Ευρώ, με βάση τις αντικειμενικές αξίες των όμορων περιοχών.

Ο υπουργός, αφού άκουσε με προσοχή τις απόψεις της επιτροπής και έλαβε στοιχεία για τα παραπάνω υποσχέθηκε ότι τα στοιχεία αυτά θα μελετηθούν και ληφθούν υπόψη.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.