Αργυρούπολη: Το όνειρο του Νέστορα έγινε πραγματικότητα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Όταν το όνειρο ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες, σαν το Νέστορα, είναι να μπορεί να μπαινοβγαίνει στο σχολειό του, όπως όλοι οι συμμαθητές του. Όταν το όνειρο του πατέρα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες, είναι να μετακινείται ο γιος του στο σχολειό του χωρίς προβλήματα. Όταν το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει στον Νέστορα και κάθε παιδί σαν τον Νέστορα το αυτονόητο. Τότε ο Νέστορας και κάθε παιδί σαν τον Νέστορα είναι καταδικασμένο να ζει στο περιθώριο και να σταματήσει να ονειρεύεται γιατί είναι τόσο δύσκολο, το σχολειό του να του βάλει ένα απλό μηχανισμό στα σκαλιά για να μην κάνει μάθημα στο υπόγειο, αλλά να μπορεί να ανέβει λίγο ψηλότερα. Όπως οι συμμαθητές του.

Φανταστείτε  λοιπόν τη χαρά του Νέστορα, τώρα που το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

Το παρακάτω κείμενο έχει γραφτεί από το δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο και το μεταφέρουμε αυτούσιο:

Ο πατέρας του μικρού μας μαθητή Νέστορα μου έστειλε τις δύο φωτογραφίες από την χρήση του ειδικού μηχανισμού που τοποθετήσαμε στις σκάλες του σχολείου και επιτρέπει στον Νέστορα ισότιμα πλέον να συμμετέχει στα μαθήματα στους πάνω ορόφους.

Τις έστειλε και μου είπε ότι ο Νέστορας μας ευχαριστεί και θέλει να είναι παράδειγμα και για τους υπόλοιπους χώρους που έχουν ανάγκη ανάλογων μηχανισμών για τα ΑΜΕΑ. Εμείς σε ευχαριστούμε Νέστορα για τον αγώνα που δίνεις και είσαι το καμάρι του σχολείου. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα μπει και στο Μίκης Θεοδωράκης ανάλογη ράμπα αλλά και σε όλα τα σχολεία που το απαιτούν.

Τέλος η παρέμβαση αυτή που την ζητούσε το σχολείο δύο χρόνια τώρα για τον Νέστορα δεν είναι δική μας αλλά δική σας, όλων των δημοτών μας που θέλετε να κάνουμε το καθήκον μας για όσους πρώτα απ όλα μας έχουν ανάγκη . Αυτή ήταν η εντολή σας, αυτό κάνουμε.

Όταν μάθαμε ότι μαθητής ΑΜΕΑ στο 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης ήταν όμηρος των τεχνικών αδυναμιών του σχολείου ώστε να μπορεί με το αμαξάκι του να ανεβαίνει στους ορόφους και γι αυτό το λόγο έκανε μάθημα στο υπόγειο μαζί με όλη την τάξη, κάναμε το αυτονόητο.
Στα πλαίσια της μεγάλης μας εργολαβίας στα σχολεία τοποθετήσαμε την ειδική πλατφόρμα στις σκάλες ώστε ο μαθητής να ανεβαίνει με ασφάλεια και να συμμετέχει φυσιολογικά όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά στις δράσεις του σχολείου. 2 χρόνια το ζητούσε το σχολείο, την τοποθετήσαμε και ειλικρινά το θεωρώ ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της θητείας μας.
Στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε ανάλογους μηχανισμούς σε όλα τα δημοτικά κτίρια και φυσικά στα σχολεία μας που στο μέλλον θα έχουν μαθητές ΑΜΕΑ .

(Γιάννης Κωνσταντάτος – Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης)

Εμείς θα σταθούμε στο σχόλιο του πατέρα του Νέστορα στο facebook:

Βαγγέλης Κατσιαούνος Δημαρχε σε ευχαριστω που τις αναρτησες, ευχομαι σε ολους τους δημοτες που αντιμετωπιζουν αναλογα προβληματα κινησης να μπορουν στο αμεσο μελλον να κινουνται με ανεση σε ολους τους κοινοχρηστους χωρους, ολοψυχα σου ευχομαστε καλη επιτυχια σε ολα τα δημοτικα σχεδια και καλη δυναμη.
Γιάννης Κωνσταντάτος Βαγγέλη να χαίρεσαι τον Νεστορα σου είναι παράδειγμα για όλους μας ή οικογένεια σας. Με αφορμή τον Νεστορα θα βάλουμε και στο Μίκης Θεοδωράκης και αλλού. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να βρούμε χρήματα και να τοποθετήσουμε ανάλογους μηχανισμούς σε όλα τα δημοτικά κτίρια. Το ψάχνω και ένας λόγο που το δημοσίευσα είναι γιατί το ζήτησε η οικογένεια ώστε να μας ευαισθητοποιήσει όλους.
Ο Γιάννης Κωνσταντάτος επιβλέπει την εγκατάσταση του μηχανισμού για το αμαξίδιο του Νέστορα

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.