Από το Γαλάτσι πίσω πάλι στο Φάληρο οι πρόσφυγες (EIKONEΣ)




Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα η μεταφορά ανθρωπιστικού και υγειονομικού υλικού από το ολυμπιακό γυμναστήριο Γαλατσίου στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο θα λειτουργήσει ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Από το πρωί τέσσερα φορτηγά της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Γαλατσίου μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και είδη ιματισμού, τα οποία βρίσκονταν στις αποθήκες του γυμναστηρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου. Το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου δεν λειτουργεί πλέον ως χώρος φιλοξενίας. Σήμερα οι πρόσφυγες κατευθύνονται προς τις σχετικές δομές στον Ελαιώνα και το Ελληνικό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου βρίσκονται άνθρωποι του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής για να επιθεωρήσουν-όπως μας είπαν- τις εργασίες που γίνονται στους εσωτερικούς χώρους που θα φιλοξενούνται από εδώ και στο εξής οι πρόσφυγες.


Στο χώρο του Παλαιού Φαλήρου αναμένεται να μεταφερθούν ακόμη και απόψε με αστικά λεωφορεία, πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας .

Το στήσιμο του νέου καταυλισμού για τους πρόσφυγες με πιο μόνιμο χαρακτήρα πραγματοποιείται με συνολικά 5 φορτηγά της Περιφέρειας και του δήμου που θα εκτελούν συνέχεια δρομολόγια μέχρι το πέρας της μεταφοράς του υλικού. Επίσης ειδικά για αυτό τον λόγο έχουν “επιστρατευτεί” 30 εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής και 50 εθελοντές.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – newsit.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.