Ήρθε και στην Ελλάδα: Δείτε live την κίνηση στους δρόμους
Πρόκειται για την online κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των κεντρικών δρόμων της επαρχίας. Πλέον αν πάτε στο μενού του Google maps και πατήσετε την επιλογή “Κυκλοφορία” (traffic) που έχει σαν σήμα ένα φανάρι κυκλοφορίας θα δείτε τους δρόμους να χρωματίζονται ανάλογα με την κίνηση τους.

Μέχρι σήμερα η επιλογή traffic ήταν ενεργοποιημένη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες αλλά όχι στη Ελλάδα. Πλέον όμως η Google υποστηρίζει και τη Ελλάδα.

Τα δεδομένα παίρνονται από την Google με τον εξής απλό τρόπο. Κάθε χρήστης που χρησιμοποιεί την υπηρεσία και έχει ενεργοποιημένα την τοποθεσία του και την αποστολή δεδομένων αναλύσει ακούσια την κίνηση στην περιοχή που κινείται βάση της ταχύτητα κίνησής του.

Έτσι η υπηρεσία καταλαβαίνει αν ο δρόμος έχει κίνηση ή όχι.

Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη για desktop υπολογιστές Όμως σύμφωνα με την αναγνώστρια του iguru.gr, Καλλιόπη Ξενοπούλου, η πρόσβαση είναι εφικτή:

“Στον υπολογιστή μας μπορούμε να δούμε την κίνηση σε desktop με κάπως “παράδοξο” τρόπο. Θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το σύμβολο της κυκλοφορίας ενω κοιτάμε τις ΗΠΑ και μετά να πάμε στην Ελλάδα. Διαφορετικά αν πάμε κατευθείαν στην Ελλάδα το σύμβολο της κυκλοφορίας δε είναι ενεργό, ούτε για Firefox ούτε για Chrome.”

Σύμφωνα με τη φίλη του iguru.gr, η ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί και στα tablets.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.