Νιόβη Δρυμούση: Η αμαζόνα των Special Olympics που κάνει περήφανο τον Άλιμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Δέσποινα Ιωάννου)

Μεγάλη συγκίνηση και περηφάνια ένιωσαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, για τη Πανελλήνια Hμέρα Σχολικού Αθλητισμού. Μια παλιά μαθήτρια η Νιόβη Δρυμούση, που πρέπει να αποτελεί για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση, κατάφερε και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Los Angeles τον Ιούλιο που μας πέρασε, στο άθλημα της Ιππασίας με την Ελληνική αποστολή των Special Olympics.

Η Νιόβη γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1997, είναι 18 ετών και πηγαίνει στη Β΄Λυκείου. Από 8 ετών και μέχρι σήμερα συνεχίζει  να δουλεύει πολύ σκληρά για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους που βάζει. Της αρέσει να μαθαίνει πράγματα και πάντα είναι αρκετά συγκεντρωμένη την ώρα της προπόνησης. Μέντορες της φυσικά, η προπονήτριά της  Ειρήνη Κάπαρη, οι γονείς της Γιάννης και Μιμή και ο κατά τρία χρόνια μεγαλύτερος αδερφός της.

Όπως λέει χαρακτηριστικά και η μητέρα της, η Νιόβη είναι ένα παιδί λίγο διαφορετικό από τα άλλα, όμως μαθαίνει πάρα πολλά πράγματα με το δικό της τρόπο. Ξεκίνησε την ιππασία για παιχνίδι και για θεραπεία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και μέσα από όλη την προσπάθεια, με τη δύναμη και τη θέληση, έφτασε να γίνει μια από τις καλύτερες αθλήτριες.
Όλο αυτό της έχει δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και σήμερα βρέθηκε στο χώρο του παλιού της σχολείου, για να χαρίσει σε όλους τους μαθητές, την έμπνευσή της. Να κυνηγήσουν τα όνειρά τους!
Τα άτομα με νοητική υστέρηση, μπορούν με τη κατάλληλη εκπαίδευση και ενθάρρυνση, να αποκτήσουν μια σειρά δεξιοτήτων.
Η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός.
Η προπονήτρια της Νιόβης, τόνισε πως από την ημέρα που μπήκε για πρώτη φορά στο άθλημα της ιππασίας, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό της και τις προσδοκίες τους προς το καλύτερο, είναι πολύ συνεργάσιμη και έχει πείσμα σε ότι κάνει.
Τα Special Olympics, δίνουν δυνατότητες προπόνησης καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και πνευματικά. Να μοιράζονται τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός  με τους φίλους τους, τους γονείς τους, τους εθελοντές και υποστηρικτές τους, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.
Τα παιδιά του σχολείου επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στη Νιόβη, δίνοντάς της κάρτες με φωτογραφίες της, μηνύματα και ευχές που είχαν ετοιμάσει. Η Νιόβη δάκρυσε από χαρά όταν τις παρέλαβε.
Για μας θα είσαι πάντα νικήτρια της φώναζαν στην  αίθουσα.
Την εκδήλωση έκλεισε  η Διευθύντρια του σχολείου Δέσποινα Κασάπα, η οποία ευχαρίστησε  τον Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιάννη Μαριόλη, τη Ντόρα Δανοχρήστου, μέλος της Ένωσης Γονέων Αλίμου και φυσικά τη παλιά της μαθήτρια τη Νιόβη  τους γονείς της και τη προπονήτριά της.
Στο τέλος οι  μαθητές  περικύκλωσαν τη Νιόβη ζητώντας της να τους υπογράψει αυτόγραφα.

\

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Νιόβη Δρυμούση: Η αμαζόνα των Special Olympics που κάνει περήφανο τον Άλιμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 05/10/2015 at 7:24 μμ
    Permalink

    ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΝΙΟΒΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΡΙΟΣ

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.