Άγιος Δημήτριος: Μουσικοί της γειτονιάς μας… Ηρακλής Κοντός




Τον πετύχαμε πάνω στα κουρδίσματα, του απευθύναμε πέντε imaginistiκες  ερωτήσεις και μας απάντησε πρόθυμα με το γνωστό του χαμόγελο!!!!

Ερώτηση 1.

Αληθεύει ότι είσαι μουσικός “ παντός καιρού”.

Απάντηση.

Η μουσική παίζεται για δύο λόγους. α) Ψυχαγωγία β) Διασκέδαση. Σα να λέμε παίζουμε στο Μέγαρο Μουσικής, στο Λυκαβηττό αλλά και σε γάμους και σε πανηγύρια. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που μπορώ  και παίζω  με το ίδιο κέφι και στις  δύο περιπτώσεις. Ο μόνος καιρός που είναι απαγορευτικός για μένα είναι το Τσουνάμι  των Σκυλάδικων που πνίγει τις ψυχές μουσικών και πελατών, αλλά κυρίως των πρώτων, γιατί οι πελάτες είναι περαστικοί.

Ερώτηση 2.

Ποιά είναι η σχέση σου με το Μπραχάμι, μας ενδιαφέρουν ονόματα από γκόμενες, μόνο μικρά όμως…….

Απάντηση.

Ο τόπος που γεννήθηκα  είναι το Μπραχάμι, είναι ο τόπος  που μου φέρνει ψυχική γαλήνη και ισορροπία, δεν υπάρχει δεύτερος. Όσο για τις Μπραχαμιώτισσες , τις προσέχω σαν αδερφές μου. Είναι γνωστό ότι «νταλαβεράκι» είχαμε από το επίνειο του Μπραχαμίου ( Καλαμάκι για πιο High Class) και από τη Νέα Σμύρνη για πιο Culture.

Ερώτηση 3.

Αν δεν ήσουν ο Ηρακλής Κοντός ποιος θα ήθελες να είσαι;

Απάντηση.

Ο καλύτερος λούστρος της Ομόνοιας, ένα γελαστό γεροντάκι που βάφει τα παπούτσια των πελατών του τραγουδώντας υπέροχα άσματα εποχής, δηλαδή αθάνατα τραγούδια.

Ερώτηση 4.

Πιστεύεις, ότι είναι παράνομο, ανθυγιεινό και ανήθικο είναι η πεμπτουσία της ζωής;

Απάντηση.

Νομίζω ότι τίποτα δεν είναι παράνομο, ανήθικο, ή ανθυγιεινό όταν αυτό δεν χαλάει την αθωότητα της ψυχής μας, η οποία είναι και η πεμπτουσία της ύπαρξής μας. Αυτή λοιπόν ξέρει καλύτερα από όλους τι είναι ηθικό και παράνομο. Όσο για την υγεία, το σώμα μας ξέρει πολύ καλά να επιβιώνει στα δύσκολα, αρκεί να το προσέχουμε και να το κινούμε σωστά.  Πέτρα που κυλάει δεν χορταριάζει, όχι συνέχεια πάνω σε ρόδες αλλά και  περπάτημα.

Ερώτηση 5.

Είσαι Imagine;

Απάντηση.

Μέχρι το κόκαλο, ανήκω άλλωστε σε μουσικό σχήμα με το όνομα Imagine. Όποιος  δεν ονειρεύεται  είναι τελειωμένη υπόθεση και απλά υπάρχει χωρίς λόγο.

hraklis044-150x150

hraklis045-150x150

Οι Imaginistes  διαθέτουν την αποκλειστικότητα (για μια ακόμα φορά) και σας παρουσιάζουν «την στοματική κοιλότητα» και «το λάρυγγα» του τραγουδοποιού και Μπραχαμιώτη τροβαδούρου Ηρακλή Κοντού. Τα σκίτσα σχεδιάστηκαν από τον ίδιο την περίοδο που πήγαινε στο γυμνάσιο. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε δεν παρατηρείτε «ουδεμία αλλοίωσης» μετά την παρέλευση τόσων ετών.

                                                   να’σαι πάντα καλά Φίλε…

ΠΗΓΗ: imaginistes.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.