Γλυφάδα: Από που περνούν τα δημοτικά λεωφορεία




Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται πλέον η νέα δημοτική συγκοινωνία, που απέκτησε για πρώτη φορά ο Δήμος Γλυφάδας, μετά από πολύμηνη προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

Με τον τρόπο αυτό, ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα των δημοτών και των κατοίκων της πόλης και περιορίζεται σημαντικά η συγκοινωνιακή της υποβάθμιση. Με πέντε μεσαίου μεγέθους λεωφορεία, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εκτελούνται καθημερινά, από τις 6 π.μ. ως τις 6 μ.μ., δύο κυκλικά δρομολόγια, που καλύπτουν ολόκληρη σχεδόν την πόλη.

Για πρώτη φορά, όλοι οι δημότες και οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, μπορούν να μετακινούνται καθημερινά εύκολα και γρήγορα, χωρίς να πληρώνουν κανένα αντίτιμο. Η δωρεάν δημοτική συγκοινωνία ενώνει τις γειτονιές της Γλυφάδας μεταξύ τους, αλλά και με το μετρό, με τις δημόσιες υπηρεσίες και με κομβικά σημεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά:

«Η Γλυφάδα αλλάζει. Προχωράμε μπροστά. Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία και σε πρωτόγνωρες συνθήκες, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε καθημερινά την ποιότητα ζωής των δημοτών και να κάνουμε την πόλη μας λειτουργική για τους δημότες και φιλική για τους επισκέπτες. Η Γλυφάδα μας διαθέτει πλέον και δωρεάν δημοτική συγκοινωνία. Ήταν ένα όνειρο πολλών ετών, που καταφέραμε, με πολλή προσπάθεια και μεθοδική δουλειά, να το κάνουμε πράξη. Κάτοικοι και επισκέπτες της Γλυφάδας μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται γρήγορα και χωρίς κόστος για τις μετακινήσεις τους στην πόλη μας. Τοποθετήσαμε μάλιστα και ειδική σήμανση στους δρόμους, αλλά και “έξυπνες” στάσεις με την αξιοποίηση του συστήματος της τηλεματικής. Δεν εφησυχάζουμε – στόχος μας είναι σε βάθος χρόνου να έχουμε και περισσότερα λεωφορεία και περισσότερα δρομολόγια.»

Η πρώτη διαδρομή της δημοτικής συγκοινωνίας ξεκινά από τον Άγιο Κωνσταντίνο (ΕΛΤΑ), περνά από την Ευρυάλη και το σταθμό μετρό «Ελληνικό», ανεβαίνει στην Τερψιθέα, συνεχίζει στην Αγία Τριάδα και την Αιξωνή και καταλήγει στην αφετηρία, μέσω της οδού Κύπρου.

Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά από τον Άγιο Κωνσταντίνο, περνά από το κέντρο της Γλυφάδας μέσω της οδού Λαζαράκη, συνεχίζει στην Αιξωνή και μετά στην Αγία Τριάδα και την Τερψιθέα, περνά από το σταθμό μετρό «Ελληνικό» και καταλήγει στην αφετηρία μέσω της Ευρυάλης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γλυφάδα: Από που περνούν τα δημοτικά λεωφορεία

  • 16/12/2015 at 9:08 μμ
    Permalink

    Επιτελους μια καλη προσπαθεια για τους δημοτες να εχουν ευκολη και οικονομικη προσβαση στο κεντρο της πολης μας καθως και στο μετρο

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.