550.000 ευρώ για τα σχολεία στα 3Β (ΕΙΚΟΝΕΣ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ευχάριστα θα εκπλαγεί η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, από 25 Ιουνίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, συνεργεία, υπό την επίβλεψη και το συντονισμό του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, Νίκου Βάση και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν την επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων της πόλης μας.

Η Δημοτική Αρχή ήδη από την περυσινή χρονιά, έδειξε ότι είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες τα θέματα που αφορούν στην παιδεία, και ειδικότερα η ασφάλεια, η λειτουργικότητα και τέλος η αισθητική των σχολικών κτιρίων. Για το λόγο αυτό, δαπανήθηκε το ποσό των 550 000 € και έχει προγραμματιστεί αντίστοιχο ποσό για το 2016.

Επειδή διαπιστώθηκε ότι τα σχολεία της Δ.Ε. Βάρης είχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, κυρίως σε θέματα που αφορούσαν την ασφάλεια των μαθητών και τη λειτουργικότητα των σχολείων, το 70% του ποσού δαπανήθηκε στα σχολεία της Βάρης και της Βάρκιζας.

Συγκεκριμένα:

–          Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης έγιναν όλες οι απαραίτητες επισκευές στα στοιχεία του φέροντα οργανισμού προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα του κτιρίου σύμφωνα με σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από εξειδικευμένο γραφείο. Το συγκεκριμένο σχολείο είχε κριθεί επικίνδυνο από 2003. Αντίστοιχες επισκευές έγιναν και στο 1ο Γυμνάσιο Βάρης καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης.

–          Ανακατασκευάστηκαν οι τουαλέτες στο 1ο Δημοτικό σχολείο και στο 1ο Γυμνάσιο Βάρης, όπου αντικαταστάθηκαν τα είδη υγιεινής, οι πόρτες, τα πλακάκια, οι αγωγοί αποχέτευσης, τα δάπεδα, η τοιχοποιία και τα κουφώματα.

–          Βάφτηκαν εξωτερικά το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Δημοτικό και το Λύκειο Βάρης

–          Κατασκευάστηκαν σχάρες όμβριων στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης.

–          Τοποθετήθηκαν κάγκελα σε επικίνδυνα σημεία πολλών σχολείων.

–          Βάφτηκε εσωτερικά το νηπιαγωγείο Διλόφου, το Δημοτικό Σχολείο Διλόφου, το 3ο Νηπιαγωγείο Βούλας.

–          Αντικαταστάθηκαν οι πόρτες στις αίθουσες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

–          Επισκευάστηκε το αίθριο στο Λύκειο της Βουλιαγμένης καθώς και ο λέβητας και ο καυστήρας.

–          Επισκευάστηκε η κεραμοσκεπή στο Δημοτικό Σχολείο και το Λύκειο της Βουλιαγμένης.

–          Έγινε ανακατασκευή των παιδικών χαρών και τοποθετήθηκαν δάπεδα ασφαλείας και καινούργια παιχνίδια σε συνολικά έξι νηπιαγωγεία της πόλης. Οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές είναι έτοιμες να λάβουν πιστοποίηση.

–           Τέλος, σε όλα τα σχολεία της πόλης, επισκευάστηκαν  και αντικαταστάθηκαν, όπου υπήρχαν, σκουριασμένα και επικίνδυνα συρματοπλέγματα, έγιναν επισκευές σε τουαλέτες, αντικαταστάθηκαν σπασμένα πλακάκια, βρύσες, φωτιστικά σώματα και τέλος όπου χρειάστηκε έγιναν μονώσεις. Πραγματοποιήθηκε ηλεκτρολογικός και υδραυλικός έλεγχος σε όλες τις εγκαταστάσεις. Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου κλάδεψε τα δέντρα και πραγματοποίησε αποψιλώσεις σε όλες τα σχολικά προαύλια. Η υπηρεσία καθαριότητας έπλυνε και καθάρισε όλες τις αυλές των σχολείων και απομάκρυνε όλα να άχρηστα αντικείμενα και τα μπάζα (συνολικά 15 φορτηγά).

Εγκαταστάθηκε το καλοκαίρι συνεργείο για να εκτελέσει εργολαβία ύψους 650000€ σε τέσσερα σχολεία της πόλης στα πλαίσια του προγράμματος «Εξοικονομώ». Το έργο δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί λόγω των επιβεβλημένων capital controls με αποτέλεσμα τα προγραμματιστεί να γίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όσες επισκευές δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος, θα ολοκληρωθούν του χρόνου. Δήλωσε ότι οι προτεραιότητες τέθηκαν με γνώμονα πρώτα την ασφάλεια των μαθητών, στη συνέχεια τη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων και τέλος στην αισθητική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.