500 βιβλία για την ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Γλυφάδας




Πεντακόσια βιβλία προσέφεραν τα καταστήματα Public στο Δήμο Γλυφάδας για τις ανάγκες της δημοτικής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, που λειτουργεί από τον Ιούλιο στην παραλία της πόλης. Στην παράδοση των βιβλίων παρευρέθη ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο κατασκευαστής της βιβλιοθήκης Στράτος Σκριμιζέας, ο ένας εκ των δύο αρχιτεκτόνων της βιβλιοθήκης, Λευτέρης Αμπατζής, ο υπεύθυνος του καταστήματος Public Γλυφάδας Πάρις Καστέρης, καθώς και τα μέλη της ομάδας «Φίλοι της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης».

«Με μεγάλη χαρά δεχόμαστε την προσφορά για την ανταλλακτική μας βιβλιοθήκη. Πρόκειται για μια δωρεά που στηρίζει την προσπάθεια που κάνουμε για ενίσχυση του ‘πολιτισμού της γειτονιάς’, αλλά και για την αναβάθμιση της παραλίας μας», τόνισε ο κ. Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Καλούμε όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Γλυφάδας να στηρίξουν και να προστατεύσουν την υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη».

Η μικρή αυτή γωνιά γνώσης και πολιτισμού στη Γλυφάδα αποτελείται από μία μοντέρνα κατασκευή, στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης, με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.

Είναι αυτόνομη ενεργειακά, καθώς αξιοποιεί εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά στην οροφή της για να φωτίζεται, ενώ διαθέτει και οθόνη αφής με χρηστικές πληροφορίες για την ανταλλαγή βιβλίων και για το Δήμο Γλυφάδας.

Η συλλογή της βιβλιοθήκης εναλλάσσεται καθημερινά, αφού τη διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης.

Τα Public από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους το 2005 μέχρι και σήμερα, έχουν αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του έργου των Ελλήνων δημιουργών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τη διάδοση της συνήθειας της ανάγνωσης και την ανάδειξη του βιβλίου ως μέσο ψυχαγωγίας. Μέχρι και σήμερα, οι δράσεις των Public έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 80.000 βιβλία τα οποία έχουν διατεθεί σε φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.