Φοβερή εφαρμογή απεικονίζει τις καθαρές και τις βρώμικες παραλίες της Αττικής (Δορυφορικός Χάρτης)




Η εφαρμογή CleanBeaches.gr απεικονίζει τις ακατάλληλες και τις καθαρές παραλίες, κυρίως της Αττικής, με μετρήσεις του 2015.

Στόχος του project είναι να βοηθήσει τον πολίτη στην εξεύρεση καθαρής και ασφαλούς για την υγεία παραλίας, αλλά και να τον ευαισθητοποιήσει σε θέματα ρύπανσης.

Οι μετρήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή προέρχονται κυρίως από έρευνα που διεξήγαγε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε. – link) τον Μάιο του 2015, σε παραλίες της Αττικής. Με τη βοήθεια των χαρτών της έρευνας, έγινε προσπάθεια απεικόνισης των σημείων λήψης πάνω στον ηλεκτρονικό χάρτη.

Λόγω περιορισμένης ακρίβειας των χαρτών της έρευνας του ΠΑ.Κ.Ο.Ε., ενδέχεται το πραγματικό σημείο λήψης κάθε μέτρησης να αποκλείνει από το σημείο απεικόνισής του.

Το CleanBeaches.gr παρέχει οπτικοποίηση δεδομένων σε χάρτη από μετρήσεις που διενεργούνται από τρίτους φορείς, ως εκ τούτου δε φέρει καμία ευθύνη για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που παρουσιάζονται. Σε κάθε μέτρηση αναφέρονται αναλυτικά ο φορέας ελέγχου, link προς την ιστοσελίδα του φορέα, η ημερομηνία δειγματοληψίας και το σχετικό έγγραφο.

Μελλοντικοί στόχοι του CleanBeaches.gr είναι η φιλοξενία μετρήσεων α) από άλλους φορείς και β) από άλλα σημεία της Ελλάδας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Μουσικές βραδιές στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.