Μπλόκο στα αντιπλημμυρικά έργα της Ηλιούπολης




Δεκτό έκανε η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ αίτημα κατοίκων του Αγίου Δημητρίου και Φαλήρου που διαφωνούν με την κατασκευή των αντιπλημμυρικών αγωγών ομβρίων Σ2 και Σ3 που ξεκίνησαν να εκτελούνται στην Ηλιούπολη.

Οι κάτοικοι επικαλούμενοι υποβάθμιση της ποιότητας τη ζωής τους (πλημμυρικά φαινόμενα κ.α) με μια σειρά επιχειρημάτων, κατέθεσαν αίτηση αναστολής και ακύρωσης των έργων και αίτημα λήψης προσωρινών μέτρων, το οποίο τελικά την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Το έργο, έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ και αφορά την κατασκευής των δύο βασικών αγωγών (Σ2 και Σ3), συνολικού μήκους 3.750 μέτρων με προυπολογισμό 11 εκατομμύρια ευρώ.
Η αποστολή των αγωγών είναι να συλλέγουν τα όμβρια ύδατα της Ηλιούπολης και να τα κατευθύνουν στο ρέμα της Πικροδάφνης, το οποίο, σύμφωνα με γνωμοδότητση καθηγητή του μετσόβιου πολυτεχνείου έχει τη δυνατότητα να δεχτεί πολύ μεγαλύτερες ποσότητες υδάτων ( διοχετευκικότητα) χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα υπερχείλισης.

ilioupolisonline.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.