Σύγκρουση Κωνσταντέλλου – Αστέρα Βάρης για τις διαφημίσεις στα γήπεδα




Ανέβηκαν επικίνδυνα τα ντεσιμπέλ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, όπου συνεδρίαζε το ΔΣ του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Το Συμβούλιο με πρόεδρο τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο συζητούσε τον νέο κανονισμό για τη χρήση των γηπέδων των 3Β, που είναι φυσικά ιδιοκτησία του Δήμου και τα διαχειρίζεται ο ΟΑΠΠΑ.
Η δημοτική αρχή όπως ανέπτυξε ο δήμαρχος έχει την πρόθεση να νομιμοποιήσει μια εντελώς παράνομη διαδικασία: Το γεγονός δηλαδή ότι οι ομάδες που χρησιμοποιούν τα δημοτικά γήπεδα τοποθετούν διαφημίσεις εντός των αγωνιστικών χώρων και εισπράττουν χρήματα. Φυσικά, τα σωματεία αυτά δεν επιτρέπεται να κάνουν εμπορικές πράξεις, ούτε και βέβαια νομιμοποιούνται από πουθενά να βγάζουν χρήματα εκμεταλλευόμενα τη δημοτική περιουσία.
Κι όμως, όπως ακούστηκε στην αίθουσα, αυτή είναι μια κοινή πρακτική, για την οποία κανείς δεν έχει κινηθεί ποτέ νομικά.
Σε κάθε περίπτωση, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να «πάει πισθάγκωνα δεμένος» για αυτή την ιστορία. Και είπε ότι υπάρχει ένας τρόπος ώστε «στα όρια της νομιμότητας» να σταματήσουν να είναι εκτεθειμένοι οι σύλλογοι και η δημοτική αρχή. Ο τρόπος αυτός είναι να συνάπτουν οι διαφημιζόμενοι συμβόλαιο με τον ΟΑΠΠΑ και όχι με τους συλλόγους, και να αποδίδεται στο δημοτικό ταμείο ένα ποσοστό από το συνολικό ποσό που θα εισπράττει τελικώς ο κάθε σύλλογος.
Και μόνο όμως στο άκουσμα της πιθανότητας να αποδίδουν ένα ποσοστό των διαφημίσεων στον Δήμο, αντέδρασε ο πρόεδρος του Κυανού Αστέρα Βάρης, Νίκος Τυρόπουλος. «Εμείς έχουμε το προϊόν, το ποδόσφαιρο, ο ΟΑΠΠΑ τι πουλάει;» διερωτήθηκε.
IMG_3906Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αντέδρασε έντονα στις αντιρρήσεις του προέδρου του Αστέρα κατηγορώντας τον ότι «του δίνουν το χέρι και αυτός τρώει μέχρι στον ώμο».
Εν τέλει ο Νίκος Τυρόπουλος υποχώρησε και μόνο μετά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου ότι θα διευκολυνθούν οι Σύλλογοι και ότι θα λυθούν όλα τα πρακτικά προβλήματα.

ΠΗΓΗ:3vita.gr- Γιώργος Λαουτάρης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.