Μαθαίνουν την ιστορία της πόλης τους από την αρχαιολόγο Κωνσταντίνα Καζά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στο 2ο Λύκειο Αλίμου μια σπουδαία προσωπικότητα από το χώρο της αρχαιολογίας, η κ. Καζά – Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα μίλησε στους μαθητές της Α’ τάξης – με ταυτόχρονη παρουσίαση οπτικού υλικού – για τα αρχαία μνημεία της περιοχής του Αλίμου, την ανασκαφή των οποίων επέβλεψε η ίδια ως Προϊσταμένη αρχαιολογικών χώρων του ΥΠΠΟ.

Με την εμπειρία και τις γνώσεις της καθώς και την αγάπη της για τα αρχαία μνημεία που είδε να έρχονται στο φως και να ζωντανεύουν, για να μείνουν παρακαταθήκη στους αιώνες, κίνησε το ενδιαφέρον των μαθητών για την γειτονιά, τον τόπο τους.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται στο σχολείο με θέμα: “Ιστορικά μονοπάτια στον Άλιμο».
Παρευρέθηκαν η κ. Γιακουμάτου Τερέζα, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ’ Διεύθυνσης, ο κ. Ιωάννου Θάνος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Δ’ Διεύθυνσης, ο κ. Ξένος Βασίλης, πρώην Δήμαρχος Αλίμου και Πρόεδρος του Σωματείου «Νότιον Σήμα», ο κ. Αδαμόπουλος Χρήστος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Νοτίου Σήματος, ο κ. Διαμαντής Στέφανος, Πρόεδρος του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού Οργανισμού, η κ. Τζώρτζη, φοιτήτρια αρχαιολογίας, καθηγητές του σχολείου μας καθώς και άλλων σχολείων του Αλίμου και όμορων δήμων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.