Λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία των λαϊκών αγορών




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους των πωλητών λαϊκών αγορών (παραγωγών και επαγγελματιών) σχετικά με την τήρηση του ωραρίου και της καθαριότητας.
Σε συνέχεια της προσπάθειας αυτής το Σάββατο 13/12/2014 ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στην λαϊκή αγορά επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης, ενημέρωσε τους πωλητές προφορικά και με γραπτή ανακοίνωση για τις υποχρεώσεις τους.
Σας παραθέτουμε το σχετικό κείμενο από την ανακοίνωση που δόθηκε:
«Σε συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους σας, αναφορικά με την λειτουργία των λαϊκών αγορών στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει προθυμία από εσάς (παραγωγούς και επαγγελματίες) στη συμβολή της εύρυθμης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου.
Ζητήσαμε να τηρείται αυστηρά το ωράριο λειτουργίας όπως ισχύει μέχρι σήμερα σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 14160/2006 απόφαση του Οργανισμού λαϊκών αγορών (προσέλευση στους χώρους των λαϊκών αγορών για εκφόρτωση των προϊόντων-εμπορευμάτων από ώρας 05:30 και αποχώρηση από αυτές το αργότερο στις 16:00).
Επίσης, ζητήθηκε η συνεισφορά σας αναφορικά με την καθαριότητα στο χώρο των λαϊκών αγορών. Έχει παρατηρηθεί πολλάκις η τοποθέτηση ακαθαρσιών σε πλαστικές συσκευασίες σε διάφορα σημεία του χώρου (στα δέντρα, κ.τ.λ.) παρόλη την ύπαρξη χημικών wc.
Επιπλέον, κατά την διαδικασία αποχώρησης των πωλητών έχει παρατηρηθεί ότι πλήθος απορριμμάτων (ψάρια, λαχανικά, υπολείμματα συσκευασιών, κ.τ.λ.) αφήνονται εκτεθειμένα και εκτός της προβλεπόμενης τοποθέτησης τους (σακούλες), με αποτέλεσμα το φράξιμο των φρεατίων του χώρου και τη δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων για τους περίοικους και για το προσωπικό της καθαριότητας του Δήμου.
Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι μετά την συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους σας, για δύο με τρεις βδομάδες τηρούνταν όσα αναφέρονται παραπάνω αλλά μετέπειτα επανήλθε η αρχική κατάσταση.
Η διοίκηση και το προσωπικό του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης αιτούμεθα να τηρούνται όσα αναφέρονται παραπάνω αλλά και την επιμελή τήρηση των υποχρεώσεων των εποπτών της λαϊκής αγοράς.
Ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων (επιβολή κυρώσεων, κ.τ.λ.).»
Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας να συμβάλουν σ’ αυτήν την προσπάθεια, τηρώντας το ωράριο λειτουργίας των λαϊκών αγορών ώστε να πραγματοποιείται εγκαίρως η καθαριότητα των χώρων.
Ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία με σκοπό να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΟΛΗΣ ΤΟΓΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.