Δημοκρατία και ανανέωση νίκησαν στην “ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ” Ελληνικού – Αργυρούπολης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Σε πανηγυρικό κλίμα συνήλθε την Κυριακή (14/12) στο Α’ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης η νεοεκλεγείσα από το 2ο Συνέδριο της παράταξης ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ, 200μελής Κεντρική Επιτροπή της για να εκλέξει με πρωτοφανείς για δημοτική παράταξη δημοκρατικές διαδικασίες τον νέο Γραμματέα της και Πολιτική Γραμματεία της .

Την έναρξη των εργασιών της έκανε ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τα μέλη είπε:
EN POLI DIMARX VIM
“Είμαι πολύ χαρούμενος που σας βλέπω όλους. Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για την παράταξή μας και για μένα που ονειρευόμουνα αυτές τις διαδικασίε.  Την προηγούμενη Δευτέρα  έκλεισε το ψηφοδέλτιο για τη θέσεις του Γραμματέα και της Πολιτικής Γραμματείας μας.
Εχουμε λοιπόν τρεις υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα, τους Ηλία Καλό, Παναγιώτη Μούστο και Δημήτρη Αρβανίτη, τους οποίους συγχαίρω και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Για την Πολιτική Γραμματεία έχουμε  31 υποψηφίους τους οποίους επίσης συγχαίρω και τους εύχομαι καλή επιτυχία.     
Θέλω να τονίσω τρία πράγματα: Πρώτον τις πρωτόγνωρες για δημοτική παράταξη διαδικασίες που ακολουθούμε με τις οποίες ενισχύουμε τη δημοκρατία μέσα στην παράταξής μας, κάτι που για μένα  είναι θεμελιώδες.
 Δεύτερον:  Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλες και όλους που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά σε ένα πολύ σημαντικό πολιτικό ρόλο της μεγάλης και ενιαίας παράταξής μας, που έχει να κάνει με την κοινωνία, τις επαφές με τις άλλες παρατάξεις, με την στήριξη, αλλά και με την κριτική και τον έλεγχο του συνόλου της δημοτικής μας αρχής. 
Τρίτον,  στο νέο Γραμματέα της παράταξής μας, προτείνω να έχει δίπλα του, συνεπίκουρους του έργου του, και τους άλλους ανθυποψήφιούς του που δεν θα εκλεγούν.  Γιατί σε αυτή την παράταξη, ανεξάρτητα τίτλων, κανένας δεν περισσεύει και το βάρος που καλείται να σηκώσει η νέα Πολιτική Γραμματεία μας είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό”.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφέρθηκε στους στόχους της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ για το 2015, συγχάρηκε ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που βγήκαν μπροστά και έβαλαν στην κρίση των μελών της την υποψηφιότητά τους, ενώ πληροφόρησε το σώμα για τα σε εξέλιξη έργα και δράσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία όπως τόνισε, δουλεύει βάσει στόχων, άοκνα και συστηματικά, αλλάζοντας τα κακά δεδομένα και πρακτικές του παρελθόντος.
 Ακολούθησε η εκλογή της πενταμελούς εφορευτικής επιτροπής  ως και οι παρουσιάσεις και ομιλίες των υποψηφίων Γραμματέων και μελών της Πολιτικής Γραμματείας.
 Ο κ. Νίκος Αρβανίτης  αναφέρθηκε στην ιστορική νίκη της παράταξης τον Μάϊο 2014 και την εντολή που πήρε η νέα Διοίκηση να εφαρμόσει το Πρόγραμμά της στις πολύ δύσκολες σημερινές συνθήκες του τόπου. «Από τον Σεπτέμβρη και μετά υπάρχει μόνο μία λέξη στο μυαλό μας: Να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε, όπως πάντα, όλοι μαζί ενωμένοι, αισθανόμενοι ως απλοί εργάτες για την πόλη και τους συνδημότες μας», είπε.
Αναφέρθηκε στα σημαντικά θέματα και δράσεις που έχει να αντιμετωπίσει, να διαχειρισθεί και να φέρει σε πέρας η παράταξη, εκφράζοντας παράλληλα το σεβασμό και την εκτίμηση του για τους ανθυποψήφιους του, τονίζοντας ότι  όλοι μαζί, ένα σώμα, μία ψυχή, θα προχωρήσουν αταλάντευτα μπροστά.
kalos ilias
Ο κ. Ηλίας Καλός αναφέρθηκε στις πρωτοφανείς για τα δημοτικά χρονικά δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί η παράταξη για την εκλογή των νέων Οργάνων της, καθώς και τις αρχές της διαφάνειας που ακολουθεί, που είναι το προτέρημα της δημοκρατίας, όπως είπε.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε σειρά προβλημάτων της πόλης, καθώς και των ευκαιριών και διεκδικήσεων που θα πρέπει να έχει υπόψη της η νέα δημοτική αρχή.
«Το ελληνικό DNAμας έχει μέσα του τη διχόνια και της διάσπαση. Εμείς όμως στο Ελληνικό – Αργυρούπολη κατορθώσαμε με αγώνα να ενώσουμε διαφορετικές δημοτικές και πολιτικές δυνάμεις  στη μεγάλη, ενιαία και ανεξάρτητη παράταξή που κέρδισε την εκτίμηση και την αποδοχή των συμπολιτών μας. Και αυτήν την ενότητα θα φροντίσω να τη διαφυλάξω με τον καλύτερο τρόπο από οποιαδήποτε θέση.  Γιατί αυτό επιβάλει το συμφέρον του δήμου και των πολιτών, ιδιαίτερα αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η αυτοδιοίκηση και ο τόπος. Και με σωστές διαδικασίες μπορούμε να επιτύχουμε-  και θα επιτύχουμε ενωμένοι – το μέγιστο αποτέλεσμα για τον δήμο και την πόλη», είπε Ο κ. Παναγιώτης Μούστος,  παρουσίασε αναλυτικά τις σκέψεις του για τη λειτουργία της παράταξης και τους σκοπούς που πρέπει αυτή να υπηρετεί.

«Οραμά μας είναι να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμά μας με νόμιμο και σωστό τρόπο και να είμαστε αρωγοί στο έργο της  Διοίκηση, αλλά και ελεγκτές της, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής στην πόλη , την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και να συμβάλλουμε θετικά στη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού ιστού μέσα από δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας», είπε καταλήγοντας.

Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις από υποψηφίους για την Πολιτική Γραμματεία και στις 12:00 στήθηκε η κάλπη και άρχισε με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή των νέων Οργάνων της παράταξης.

en poli kalpi
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου από την Εφορευτική Επιτροπή:  
Για τη θέση του Γραμματέα της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ εκλέχθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία  ο κ. Νίκος Αρβανίτης.
Για την Πολιτική Γραμματεία της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ εκλέχθηκαν κατά σειρά οι εξής:
Βάσω Σιτρά, Δημήτρης Βικελής, Νίκος Κρητικός, Φιλ. Καρπούζας, Μιχ. Τσικαλάκης, Μαρία Κούκου, Βλ. Δεδέκης, Νικ. Τσιουράκης, Θεοδ. Τζωρτζίνης, Δημ. Ραματζάς, Γ. Ιωακειμίδης, Αμ. Τζάκου, Αν. Σαββίδου, Ηλ. Χόρτης, Μην. Παρτσελάκης με  Βαρβ. Σιαφάκα (ισοψηφία).
Ποιος είναι ο Νίκος Αρβανίτης, νέος Γραμματέας της “ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ” Ελληνικού – Αργυρούπολης 
Παντρεμένος με την Τζένη Γκουνοπούλου (Γιάννενα – Μέλος Πανηπειρωτικής), έχει κόρη στο Γυμνάσιο.
Εργάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική.
Κάτοχος πιστοποιητικού ‘‘Advanced Management’’ (Διοίκηση).
Κάτοχος Πτυχίου προπονητή ποδοσφαίρου.
Συνδικαλιστής στο χώρο των ασφαλιστικών εταιριών και ΕΚΑ.
Πρώην μέλος Δ.Σ. Νοσοκομείου.
Ιδρυτικό Μέλος Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας.
Μέλος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας,  Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, Πανγορτυνιακής Greenpeace.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.