Παίρνουν ζωή τα δημοτικά σχολεία στα 3Β μετά το σχόλασμα




Πλούτος δραστηριοτήτων δωρεάν για όλα τα παιδιά ξεκινά με ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε σχολεία της Βούλας και της Βάρης.
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παραχώρησε και τυπικά τις σχολικές αίθουσες για τη χρήση τους μετά το τέλος του ωραρίου, που θα δώσει άλλη ζωή στους χώρους, επιτελώντας παράλληλα και ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Αυτή την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα θεσπιστούν αντικειμενικά κριτήρια για την παραχώρηση των αιθουσών και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Σε κάθε περίπτωση έχουν αποφασιστεί τα εξής:
Στις αίθουσες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας θα γίνονται μαθήματα τέννις, παραδοσιακών χορών, αυτοάμυνας, εκμάθηση κιθάρας και δημιουργικού εργαστηρίου κάθε Παρασκευή 16:30-19:30 και κάθε Σάββατο 10:00-13:00 για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας θα διδάσκονται μαθήματα παραδοσιακών χορών κάθε Δευτέρα 17:30-19:30, παιδική χορωδία κάθε Τετάρτη 16:30-18:30, ενώ κάθε Κυριακή 11:00-12:30 θα χρησιμοποιείται ως τεχνολογικό εργαστήριο.
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βάρκιζας θα πραγματοποιηθούν προγράμματα αυτοάμυνας, ελληνικών λαϊκών χορών, χορών Latin, καλαθοσφαίρισης, κλασικού μπαλέτου, κιθάρας και cardio dance (Zumba), σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για τις ώρες 16:30-20:30 και κάθε Κυριακή για τις ώρες 17:00-20:00, καθ” όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σε δύο διδακτικές αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Διλόφου Βάρης θα γίνοντια: Μαθήματα πληροφορικής, εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας, παραδοσιακοί χοροί, θεατρικό – δημιουργικό παιχνίδι, μαθήματα κιθάρας, μαθήματα αυτοάμυνας και μαθήματα γυμναστικής “Yogalates”. Οι δραστηριότητες θα διεξάγονται καθημερινά και καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από 16:00–21:00 και κάθε Σάββατο από 09:00–15:00.

Γιώργος Λαουτάρης – 3vita.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.