Άγιος Δημήτριος – η παιδική παράσταση “Ξημερώνει” στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”
Η ΠΡΑΞΗ συνεργάζεται με το Θέατρο Αλληλεγγύης για Παιδιά του Θεάτρου Νέου Κόσμου και φιλοξενεί την παιδική παράσταση “Ξημερώνει” στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, τοματοπολτό, κονσέρβες, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, φρυγανιές και ό,τι μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου), για να στηριχθούν οικογένειες του Μπραχαμίου που έχουν απόλυτη ανάγκη.
Ένας μικρός σκίουρος πέφτει για ύπνο στο μαλακό του κρεβάτι, στη ζεστή φωλιά του. Ξαφνικά, μ’ έναν τρόπο μυστηριώδη, βρίσκεται στην άλλη άκρη του δάσους! Πώς θα βρει το δρόμο να γυρίσει πίσω μέσα στη νύχτα; Ευτυχώς θα συναντήσει όχι μόνο κινδύνους, μα και φίλους πρόθυμους να τον βοηθήσουν, με πρώτη και καλύτερη μια πυγολαμπίδα. Ο μικρός σκίουρος είναι χαριτωμένος, πεισματάρης κι επίμονος, επιρρεπής στις γκάφες, αλλά και έτοιμος να μάθει από τα λάθη του. Θα καταφέρει να φτάσει στο μαλακό του κρεβάτι κοντά στο χάραμα, την ώρα ακριβώς που… ξυπνά! Όλη η περιπέτειά του ήταν ένα κακό όνειρο. Κι ακόμα και το χειρότερο όνειρο κάποτε τελειώνει, γιατί πάντα ξημερώνει.

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ξεκίνησε το 2002 τη δράση της κινητής μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Σιγά σιγά, αυτά τα χρόνια απλωθήκαμε και σε άλλους χώρους όπου μπορεί να βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών, όπως προσφυγικούς καταυλισμούς, ειδικά σχολεία, γυναικείες φυλακές. Συνολικά έχουμε δώσει πάνω από 1.800 δωρεάν παραστάσεις σε όλους αυτούς τους χώρους.
Με την εξάπλωση της φτώχειας και της κατήφειας στην κοινωνία μας, επανεξετάζουμε κι εμείς το ρόλο αυτής της κινητής μονάδας θεάτρου, θέλοντας πλέον να απευθυνθούμε και σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στο θέατρο και στερούνται την ανάσα που μπορεί να προσφέρει η ψυχαγωγία σ’ αυτούς τους μίζερους καιρούς. Κάθε Σάββατο στις 5 το απόγευμα η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με ένα χαμηλό εισιτήριο 4 ευρώ, για όσους μπορούν. Κι αυτοί που μπορούν να πληρώσουν θα ξέρουν ότι οι όποιες εισπράξεις του θεάτρου από αυτές τις παραστάσεις πιάνουν τόπο, γιατί δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση και παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής, που δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο.
Σε συνεργασία με δομές αλληλεγγύης της πόλης αλλά και με ατομικές πρωτοβουλίες, θέλουμε να φέρουμε όσο πιο πολλά παιδιά γίνεται στο θέατρό μας αλλά και να πάμε την παράστασή μας σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.
[Από την ιστοσελίδα της παράστασης]

Στοιχεία Παράστασης

“Ξημερώνει” της Μαρίας Παπαλέξη
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Παίζουν: Ντίνη Ρέντη, Κατερίνα Μαούτσου, Μάνος Στεφανάκης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.