Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου Play Europe Young Leaders




Μαθητές του Αλίμου παρουσίασαν το πρόγραμμα εθελοντισμού του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης με τους υπεύθυνους του Προγράμματος «PLAY EUROPE» κ. Νίκο Λαμπριανίδη και κα. Μαρία Λιαναντωνάκη.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου Play Europe Young Leaders, που φιλοξενήθηκε στη χώρα μας από το Δήμο Αλίμου, με θέμα: Εθελοντισμός, Ηγεσία, Υπεύθυνος Πολίτης.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει να φέρει κοντά νέους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, να καλλιεργήσει ανθρωπιστικές αξίες και να αναδείξει τους μελλοντικούς ηγέτες.
Το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του στο Μουσείο της Ακρόπολης με ομιλία του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη.
Ο Δήμαρχος Αλίμου καλωσόρισε τους νέους από τις έξι χώρες (Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα) και υπογράμμισε την αξία της αλληλεγγύης και της συμμετοχής στα κοινά, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Αμέσως μετά μίλησαν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, στελέχη μη κερδοσκοπικών οργανισμών και επιχειρήσεων και οργανώθηκαν ομάδες εργασίας των νέων, όπου καταρτίστηκε η Κοινωνική Agenda 27 και το Handbook European Young Leaders «Χτίζοντας τον Νεανικό Εθελοντισμό», που θα συζητηθεί στο επόμενο συνέδριο των νέων στην Ισπανία.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση της κας Καλλιόπης Ζιάκα και μαθητών του Αλίμου, με θέμα τα πλεονεκτήματα του Εθελοντισμού σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.
Η κα. Ζιάκα και οι μαθητές της παρουσίασαν το πρόγραμμα εθελοντισμού του Δήμου Αλίμου, τις ενέργειες που κάνουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους και δούλεψαν σε workshops με τους νέους συνέδρους.
Για τον Εθελοντισμό, τη Σύγχρονη Ηγεσία και τον Υπεύθυνο Πολίτη μίλησαν οι κ.κ.: Dr. Ε. Μαρκόπουλος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Brunel της Μεγάλης Βρετανίας, Μ. Ζαφειροπούλου, Διευθύντρια του Οργανισμού Make a Wish, Πέτρος Κασιμάτης, Ψυχολόγος – Διεθνής Εκπαιδευτής, Λάρα Κάλφα, Διευθύντρια HR της εταιρίας Media Saturn, Δ. Φιλίππου, Ανώτερος Σύμβουλος Καινοτομίας και Εργοστασιακού Management και Γ. Σταμάτης, Συγγραφέας και Αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι.
Τέλος, οι νέοι της Ευρώπης συμμετείχαν σε εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Αλίμου.
Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Attitude Training & Consulting Co, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι νέοι της Ευρώπης έμειναν ενθουσιασμένοι από την Ελλάδα και την ελληνική φιλοξενία.

Νέοι από έξι ευρωπαϊκές χώρες σε εθελοντική δράση στην παραλία του Αλίμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.