Αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων Άθλησης 2014-2015




alimosthopa

Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, ξεκινάει τα προγράμματα Άθλησης 2014-2015, που περιλαμβάνουν: Ποδόσφαιρο, Τέννις, Ενόργανη Γυμναστική, Ακροβατικό Cheerleading, Ειδική Φυσική Αγωγή για ΑΜΕΑ, Κολύμβηση (Ενηλίκων-Εκμάθηση), Baby Swimming και Aqua Aerobic.

Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου (Λεωφόρος Ιωνίας 24) και στο Κολυμβητήριο (Μαρίνα Αλίμου) καθημερινά από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 20.00 μ.μ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΘΟΠΑΑ 210. 9942500 και 210. 9852251 και του Κολυμβητηρίου 210. 9813192 και 210. 9843247.

Αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων:

 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΕΝΗΛΙΚΩΝ-ΕΚΜΑΘΗΣΗ

Η κολύμβηση αποτελεί ιδανική άσκηση καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, ενώ προλαμβάνει ή ακόμα και θεραπεύει τις μυοσκελετικές παθήσεις.

Παράλληλα, η κολύμβηση χαρίζει ευεξία, τονώνει το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα και βοηθά στον έλεγχο των περιττών κιλών.

 BABY SWIMMING

Το baby swimming (κολύμβηση για βρέφη και νήπια) είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με την μορφή παιχνιδιού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν γονείς και παιδιά υπό την καθοδήγηση ειδικευμένου εκπαιδευτή, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα.

AQUA AEROBIC

Η Υδρο-γυμναστική, γνωστή και ως Aqua-aerobic είναι μια αερόβια δραστηριότητα, που εκτελείται μέσα στο νερό. Παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα της αεροβικής άσκησης με μειωμένες επιβαρύνσεις στα οστά, τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους και τους μύες.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής συνδυάζει ακροβατικές ασκήσεις με χορευτικές κινήσεις. Έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο μυοσκελετικό σύστημα των παιδιών και επιδρά θετικά στην ψυχολογία τους.

Μέσω των ειδικών ασκήσεων που περιλαμβάνει προπόνηση, τα παιδιά από μικρή ηλικία αποκτούν ευλυγισία, δύναμη, ταχύτητα, καθώς κι εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

 ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ CHEERLEADING

Το ακροβατικό cheerleading είναι ένα σχετικά νέο άθλημα στη χώρα μας. Περιλαμβάνει ομαδικά συγχρονισμένες χορογραφίες εμπλουτισμένες με ακροβατικά στοιχεία.

Λόγω της μεγάλης του απήχησης παγκοσμίως, έχει προταθεί να ανήκει στα ολυμπιακά αθλήματα.

ΕΙΔΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ο Δήμος μας σε μια προσπάθεια να δώσει την ευκαιρία για άθληση σε άτομα με ειδικές δεξιότητες πρωτοπορεί σε σχέση με άλλους δήμους και συμπεριλαμβάνει στον ετήσιο αθλητικό προγραμματισμό του την γενική και ενόργανη γυμναστική σε άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Από το Γραφείο Τύπου &

Δημοσίων Σχέσεων 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.