Εξέγερση μεταναστών στα κρατητήρια του Ελληνικού




Αίσιο τέλος είχε, σύμφωνα με την αστυνομία,  η εξέγερση που έγινε στις 8 μ.μ στα κρατητήρια Ελληνικού από περίπου 30 μετανάστες. Οι κρατούμενοι επέστρεψαν πριν από λίγο στα κελιά τους.

Ο λόγος της εξέγερσης τους έγκειται στην απελευθέρωση τους, την οποία ζητούσαν γιατί έχει παρέλθει το 18μηνο κράτησής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), οι μετανάστες σκαρφάλωσαν σε τοίχο και απειλούσαν ότι θα  αυτοκτονήσουν.

«Ο  Αλί Αμίν από το Μαρόκο και οι Ντράτζι Νορντίν και Μπαρχάρ Ισμαήλ από την Αλγερία ανέβηκαν σε ένα πολύ ψηλό τοίχο στο κρατητήριο του Ελληνικού διαμαρτυρόμενοι για τη παράταση της κράτησης πέρα των δεκαοκτώ μηνών. Είναι τραυματισμένοι και έχουν περάσει θηλιά στο λαιμό τους.  Δηλώνουν ότι δεν θα κατέβουν και ότι θα πέσουν αν αποπειραθεί να τους κατεβάσει βίαια. Ζητάνε την απελευθέρωση τους. Ξεκίνησαν αυτή την ενέργεια σήμερα στις 5.30μμ. Είναι περικυκλωμένοι από μεγάλο αριθμό αστυνομικών…» έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.