Ξύλο στο Δημαρχείο Ηλιούπολης…
epesegeito

(myilioupolis.gr)
Ένταση προκλήθηκε χθες το απόγευμα έξω από το γραφείο του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου όταν εργολάβος που είχε εκτελέσει έργο επί θητείας κ. Αναγνώστου και δεν είχε υπογράψει σύμβαση, ήρθε να απαιτήσει από το Δήμαρχο την πληρωμή του.
Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με πληροφορίες, τους εξήγησε πως από τη στιγμή που δεν έχουν υπογράψει σύμβαση, είναι παράνομο το να πληρωθούν, όμως τους προέτρεψε να κινηθούν δικαστικά και εκείνος θα τους στηρίξει στο Δικαστήριο.
Εκείνη τη στιγμή προκλήθηκε ένταση και ο εργολάβος, μαζί με κάποιους φίλους του που τον συνόδευαν, επιτέθηκαν στο Δήμαρχο με σπρωξιές και προπηλάκισαν δυο Αντιδημάρχους και ένα Δημοτικό Σύμβουλο που ήταν παρόντες!
Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία από το Δήμαρχο για να επιβάλει την τάξη και το θέμα θα είχε λήξει εκεί εάν δεν λιποθυμούσε ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ κ. Θέμης Γιαννόπουλος.
Κι ευτυχώς ήταν εκεί ο Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Κυριακουλέας, που χάρη στην ενασχόλησή του με τον αθλητισμό (είναι προπονητής ποδοσφαίρου) γνώριζε πώς να παράσχει σωστά τις πρώτες βοήθειες στον κ.Γιαννόπουλο, σώζοντάς του ενδεχομένως ακόμα και τη ζωή, αφού στον Αντιπρόεδρο του ΠΑΟΔΗΛ διαγνώστηκε αργότερα έμφραγμα και υποβλήθηκε σε μπαλονάκι με τοποθέτηση στεντ.
Πολύτιμη βοήθεια στον κ.Γιαννόπουλο στα κρίσιμα λεπτά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ – που είχε κληθεί άμεσα από το Δήμο -πρόσφερε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρήστος Γιαννάκης.
Αμέσως μετά το περιστατικό, Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου σχολίαζαν σε πηγαδάκια: “κοίτα που θα μας δείρουνε κιόλας χωρίς να φταίμε και θα πληρώσουμε εμείς τις αμαρτίες προηγουμένων διοικήσεων”.
Εμείς να ευχηθούμε περαστικά στον κ. Γιαννόπουλο καθώς και να μην ξαναδούμε ποτέ στιγμές… Μπαλτάκου στο Δημαρχείο της πόλης μας.
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η γνωμοδότηση του κ. Καραβέλου για το θέμα που προκάλεσε την ένταση στο Δημαρχείο

Η ένταση αφορούσε ένα έργο που είχε ανατεθεί από σχολική επιτροπή επί διοικήσεως Γιάννη Αναγνώστου και για το οποίο ο εργολάβος ζητά να πληρωθεί.

Σύμφωνα όμως με τη γνωμοδότηση του κ. Καραβέλου το έργο ανατέθηκε κατά παράβαση των ισχυουσών διαδικασιών για τις σχολικές επιτροπές και πως επάνω στα τιμολόγια που παρουσίασε ο εργολάβος υπάρχει η ένδειξη εξοφλήθη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο ο κ. Καραβέλος λέει ότι ο τότε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Τάσος Ευσταθίου είχε εξοφλήσει κάποια χρήματα στον εργολάβο κατά παράβαση των διαδικασιών.

Ο κ. Καραβέλος συμπεραίνει πως το ποσό του έργου ήταν μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπεται για τις σχολικές επιτροπές, θα έπρεπε να έχει γίνει από το Δήμο.

Προσθέτει πως το έργο έχει παραληφθεί από την τότε σχολική επιτροπή και πως για ένα μέρος του έργου έχει πληρωθεί ο εργολάβος, όμως τονίζει πως το έργο δεν πρέπει να αποπληρωθεί.

Δείτε εδώ όλη τη γνωμοδότηση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.