Θοδωρής Κανάκης: Γιατί “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”





Οι επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, των κεντρικά εφαρμοζόμενων την τελευταία 5ετία πολιτικών που έχουν σαν στόχο το ξεπέρασμα της τρέχουσας οικονομικής κρίσης σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας, αναδεικνύουν -ιδιαίτερα μάλιστα μετά και την εφαρμογή του Καλλικράτη- ως κεφαλαιώδους σημασίας τις μάχες που δίνονται και μπορούν να δοθούν σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να σηματοδοτηθεί από πλευράς μας η αντίσταση και η ρήξη με αυτές τις πολιτικές και τελικά η ανατροπή τους.
Στηρίζω λοιπόν με όλες μου τις δυνάμεις το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”, καθώς οι συμμετέχοντες στη δημοτική μας κίνηση, μπορούμε και θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση αυτή, κάνοντας τις αναγκαίες ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες και πολιτικές στον Δήμο μας, επιδιώκοντας την απελευθέρωση και αξιοποίηση της απαιτούμενης δύναμης και δυναμικής των πολιτών.
Γιατί το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” είναι μια κίνηση αυτόνομη, με δημοκρατική οργάνωση, που πιστεύει στη συμμετοχή των πολιτών, νοούμενη όχι απλά στα πλαίσια μιας εκλογικής διαδικασίας, αλλά ως άσκηση και ταυτόχρονα έλεγχο της εξουσίας και μπορεί να την κάνει πράξη υλοποιώντας τις συνελεύσεις γειτονιάς και τον πολύ σημαντικό θεσμό του συμμετοχικού προϋπολογισμού, ώστε οι δημότες να έχουν πραγματικά λόγο για τον δήμο τους.

Γιατί το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και απαιτήσεις των δημοτών για υπεράσπιση των δημόσιων και δημοσίου ενδιαφέροντος χώρων, την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτούς και την προστασία τους απέναντι στην εκμετάλλευση από μεγάλα ή μικρότερα συμφέροντα. Γιατί σύμβουλοί του θα είναι η τοπική κοινωνία και όχι οι εργολάβοι, οι επενδυτικοί σύμβουλοι των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Γιατί το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” γνωρίζει να κάνει πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη -χωρίς όρους και προϋποθέσεις- στηρίζοντας ομάδες πολιτών που έχουν ανάγκη.

Γιατί Ελένη Μπελιά
Η Ελένη Μπελιά που ηγείται της κίνησής μας, έχει όλα τα εχέγγυα να αποτελέσει μια “δήμαρχο νέου τύπου”. Μία δήμαρχο που δεν θα ευνοεί την συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια κάποιας κλειστής ομάδας και τη δημιουργία κέντρων και παράκεντρων επιρροής όπως αυτά που έχουμε γνωρίσει, αλλά θα επιδιώκει την άσκηση της εξουσίας αποκεντρωμένα, με έλεγχο και διαφάνεια. Το ήθος και η εντιμότητα που τη διακρίνουν καθώς και η επιτυχημένη συμμετοχή της στα κοινά με μοναδικό στόχο την προσφορά χωρίς ιδιοτελή κίνητρα και φιλοδοξίες, μου δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί πλήρως σε αυτόν τον υψηλών απαιτήσεων νέο ρόλο.

……………………………………………….

Ο Θοδωρής Κανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Άλιμο από το 2008.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα και τα τελευταία 14 χρόνια εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος.
Πολιτικά ενεργός στο χώρο της κοινωνικής Αριστεράς, στα κινήματα, τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, εντάχθηκε για πρώτη φορά οργανωτικά στον ΣΥΡΙΖΑ το 2008, στήριξε στις περιφερειακές εκλογές του 2010 τον συνδυασμό “Ελεύθερη Αττική” με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αλέκο Αλαβάνο και από το 2013 είναι ενεργό μέλος του “Σχεδίου Β”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.