Συγκλονιστική μαρτυρία για το λούνα παρκ του θανάτου στο Ελληνικό – “Σώσε το παιδί μου” ούρλιαζε η μάνα – ήταν ξέφραγο αμπέλι χωρίς κανόνες ασφαλείας
 

loun1

newsit.gr

Όλη η Ελλάδα θρηνεί για το θάνατο του 13χρονου αγοριού σε λούνα παρκ του Ελληνικού και προσεύχεται για τη ζωή της 9χρονης αδελφής του η οποία νοσηλεύεται στην εντατική του Παίδων. 

Συγκλονίζει η περιγραφή του ανθρώπου που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο 13χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Μανώλης Νομικός “εγώ όταν με ειδοποίησαν και έφτασα στο σημείο είδα κάτω ένα παιδάκι πεσμένο, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του, το οποίο είχε μια τρομερή μυδρίαση, ήταν ένα περιστατικό το οποίο χρειαζόταν αμπού, περιστατικό κάλπα δηλαδή στην ορολογία την ιατρική, ενα παιδάκι η γλώσσα του οποίου είχε σχεδόν φτάσει στο μισό του λάρυγγα.

Έβαλα αμέσως το χέρι μου μέσα για να τραβήξω τη γλώσσα του, με το ένα μου χερι τράβαγα τη γλώσσα και με το άλλο του έκανα μαλάξεις, αλλά τι μαλάξεις να κάνεις με το ένα χέρι. Είχα το κεφαλάκι του στα πλάγια για να μπορώ να βλέπω και τι κάνω, μετά άφησα το χέρι μου από τις μαλάξεις και έκανα το σύστημα που κάνουν οι γιατροί στα γήπεδα. Έπιασα κατευθείαν τη γνάθο με το ένα μου χέρι και την πίεζα με δύναμη και με το άλλο μου χέρι προσπαθούσα να τραβήξω τη γλώσσα.

Ήταν πολύς κοσμός εδώ πέρα, καμιά δεκαριά άτομα έπαιρναν το ΕΚΑΒ, ζήτησα την ενίσχυση από έναν γείτονα εδώ να βάλει το χέρι του στην τσέπη μου και να μου δώσει το κινητό για να μιλήσω με τους γιατρούς και το ΕΚΑΒ, σε 5 λεπτά μέσα και όχι σε 9 λεπτά (αυτο που λέει το ΕΚΑΒ είναι η πρώτη κλήση που λαμβάνει και το σήμα που δίνει), ήρθε το ΕΚΑΒ και είναι ολα καταγεγραμμένα στο κινητό μου.

Να είναι καλά και το πλήρωμα και ο γιατρός του ΕΚΑΒ αλλά και γιατρός που ειδοποιήθηκε από κάποιο γείτονα και ήρθε και αυτο να μην το ξεχάσουμε με τίποτα γιατί έχει δώσει τον όρκο στον Ιπποκράτη και τον τιμάει τον όρκο που έχει δώσει και κάπως επανήλθε το παιδί, πράγμα το οποίο εγώ δεν το κατάφερα να το επαναφέρω το παιδί τόσο πολύ. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, είναι λυπηρό γιατί όλοι έχουμε παιδιά”.

“Σώσε το παιδί μου” ούρλιαζε η μάνα

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που ο κύριος Νομικός περιγράφει στο Newsit την αγωνία της μάνας του 13χρονου.
Οπως χαρακτηριστικά είπε “Μια μάνα που συνέχεια θρηνούσε πάνω από το κεφάλι μου και μου έλεγε “το παιδί μου, το παιδί μου, σώσε μου το παιδί μου”. Σαν άνθρωπος προσπαθούσα να κάνω οτι μπορούσα περισσότερο, αλλά δεν είμαι ούτε Θεός, ούτε επιστήμονας. Μπορεί να είμαι νοσοκομειακός αλλά δεν είμαι γιατρός”.

 

Τραγικά κενά στους κανόνες ασφαλείας στο λούνα παρκ του θανάτου
Οπως λένε ολοι οι κάτοικοι αλλά κι ο κύριος Νομικός το λούνα παρκ λειτουργούσε σαν ξέφταγο αμπέλι. 

“Είναι ένα πάρκο το οποίο είναι απαράδεκτο αλλά είναι απαράδεκτο να φιλοξενεί λουνα παρκ και με τις συνθήκες που φιλοξενεί αυτό το λουνα παρκ, χωρίς ασφάλεια, χωρίς τίποτα” επισημαίνει ο κύριος Μανώλης και προσθέτει “όποιος περάσει από εδώ θα καταλάβει οτι αυτό το λουνα παρκ δεν έχει καμία ασφάλεια. Ολα αυτά τα πράγματα που έχει μέσα το λούνα παρκ, τα Χριστούγεννα δεν τα είχε, είχε πολύ λιγότερα.

Click4more: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για την τραγωδία στο Ελληνικό

Και μάλιστα εγώ ο ίδιος τα Χριστούγεννα έκανα παρατήρηση σε κάποιον ο οποίος το έπαιζε εργοδηγός, δεν ξέρω αν ήταν το αφεντικό ή τι ήταν, και του είπα “τι το βάζει εδώ πέρα το τρενάκι, θα χτυπήσει κανένας με τα δέντρα. Και την άλλη μέρα ανακάλυψα ότι είχαν κλαδέψει ένα δέντρο με το χέρι τους. Ανεπίτρεπτα πράγματα συμβαίνουν σε αυτό το πάρκο.

Το μόνο για το οποίο λυπάμαι είναι για ένα παιδάκι που έχασε τη ζωή του στα 13 του χρόνια, που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τι σημαίνει ζωή. Προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα” λέει τέλος συγκλονισμένος ο Μανώλης Νομικός.

Ελπιδοφόρα τα νέα από το Παίδων για την 9χρονη

Η 9χρονη αδελφή του αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο νοσηλεύεται ακόμη στην εντατική του Παίδων ωστόσο τα νέα για την πορεία της υγείας της ειναι καλά. Σύμφωνα με τους γιατρούς που παρακολουθούν την μικρούλα, το παιδί έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.