Τους τα «έψαλε» ο Μητροπολίτης Παύλος για την εκκλησία στη Βάρη (VIDEO)




(infonotia.gr)

Μια ακόμη δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έκανε ο Μητροπολίτης της περιοχής Παύλος την Τετάρτη 26 Μαρτίου, με αφορμή τις αλλαγές στο ρυμοτομικό σχέδιο του Κόρμπι Βάρης που ζήτησαν σύμβουλοι και κάτοικοι, ώστε να χτιστεί η εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην περιοχή χωρίς να ενοχλεί.
Ο επίσκοπος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για το γεγονός ότι δεν του έδωσαν το λόγο και ότι τον άφησαν να περιμένει. Πήρε μόνος του το λόγο και καταχέριασε λεκτικά τους συμβούλους για το γεγονός ότι είχαν άποψη και την κατέθεσαν στο μικρόφωνο. Η παρέμβαση του Μητροπολίτη πάντως έγινε αφού είχε υπερψηφιστεί το θέμα, με μόνο τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστα Πασακυριάκο, να ψηφίζει «λευκό«.
Οι αλλαγές που έγιναν τελικώς στο ρυμοτομικό σχέδιο του Κόρμπι αφορούσαν μόνο το συντελεστή όγκου του οικοδομήματος, αφού μετά από «υποχώρηση» του ίδιου του Μητροπολίτη, όπως είπε αφαιρέθηκε ο τρούλος της εκκλησίας και μειώθηκε η επιφάνειά του, ώστε να μην απαιτείται τροποποίηση του συντελεστή δόμησης.
«Γίνατε όλοι ναοδόμοι«, είπε ειρωνικά ο Παύλος, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί «ο κάθε αδαής» να έχει άποψη για το ύψος του τρούλου και τον αριθμό των σκαλοπατιών της εκκλησίας. Απείλησε να γράψει σε πλάκα στην εκκλησία όσους διαφώνησαν και ζήτησε να δηλώσουν ποιοι είναι πιστοί και ποιοι όχι (συμπληρώνοντας πάντως ότι …όλους τους αγαπά και τους «σκέπει»).
Από τα λεγόμενα του Μητροπολίτη αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι και αποχώρησαν από τα έδρανα η Λυδία Αργυροπούλου και ο Κώστας Πασακυριάκος.
Δείτε όλη την τοποθέτηση του Μητροπολίτη:
(Το βίντεο τράβηξε ο κ. Μάνος Πουλάκης)

http://www.youtube.com/watch?v=jijoUynABoo

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.