Κατέπληξε ο… «Ντον Τζιοβάννι»!!!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Τα απειράριθμα «μπράβο» και το παρατεταμένο χειροκρότημα ήταν η απόλυτη επιβράβευση του κοινού στον θρυλικό «Ντον Τζιοβάννι» που παρουσίασε την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 η Εθνική Λυρική Σκηνή στην κατάμεστη αίθουσα «Κάρολος Κουν» στον Άλιμο.

 Η αφαιρετική σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη προσέδωσε επιπλέον ποιότητα σ΄ ένα έργο που συνδυάζει άριστα κωμικά, μελοδραματικά και υπερφυσικά στοιχεία. Το λιτό σκηνικό, ο απαλός φωτισμός, καθώς επίσης και τα κοστούμια που επελέγησαν ενίσχυσαν την προσωπικότητα του Ντον Τζιοβάννι, που απέδωσε καταπληκτικά ο βαρύτονος Διονύσης Τσαντίνης, παραπέμποντας στην…  ισπανική καταγωγή του.

 Ο Μότσαρτ συνθέτοντας το έργο ασφαλώς δεν μπορούσε να φανταστεί πως 227 χρόνια μετά την πρεμιέρα θα εξακολουθούσε να είναι επίκαιρο αντικατοπτρίζοντας σκηνές της καθημερινότητας. Η μαγεία του μεγάλου μουσουργού αποδόθηκε στο πιάνο με ιδανικό τρόπο από τον μαέστρο Φρίξο Μόρτζο, ο οποίος συνόδευσε τους πρωταγωνιστές.

  Η παράσταση ήταν προσφορά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και περιλαμβάνεται στις δράσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, ο Πρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου Δημήτρης Καρανικόλας, ο  καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης και ο υπεύθυνος λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Πάνος Παπούλιας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος.

 Την εκδήλωση παρουσίασε η Βιβλιοθηκονόμος της Θουκυδίδειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλίμου Χριστίνα Γαζοπούλου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Σκηνικά: Βασιλική Παπαδοπούλου
Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου
Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας
Μουσικολογική επιμέλεια: Δημήτρης Γιάκας
Μουσική προετοιμασία μονωδών: Φρίξος Μόρτζος, Μαρία Νεοφυτίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγέλα Σαρόγλου

Διανομή με  σειρά εμφάνισης:
Ντον Τζοβάννι: Διονύσης Τσαντίνης
Λεπορέλλο: Βαγγέλης Μανιάτης

Ντόννα Άννα: Άννα Στυλιανάκη

Διοικητής/Μαζέττο: Κώστας Ντότσικας
Ντον Οττάβιο: Νίκος Στεφάνου

Τσερλίνα: Δέσποινα Σκαρλάτου
Ντόννα Ελβίρα: Τζούλια Σουγλάκου

Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.