Νανά Κάραγιαν – “Ας αφήσουν κάποιοι στην άκρη τα δεκανίκια στήριξης στον Πανά”




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ωσάννα – Νανά Κάραγιαν >Δημοτική Σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης)

Στα δέκα σχεδόν χρόνια που ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά, ένα φαινόμενο (που θα σας περιγράψω παρακάτω) μου έχει κάνει εντύπωση στις μέρες μας.

Βρισκόμαστε μόλις δύο μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως συνηθίζεται όλοι οι υποψήφιου δήμαρχοι, με εμπειρία ή και πρωτοεμφανιζόμενοι, παρουσιάζουν στους πολίτες μέσω της διακήρυξης του συνδυασμού τους τις βασικές αρχές τους, το όραμά τους την προσωπικότητά τους το βιογραφικό τους και τους συνεργάτες τους.

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που η άμιλλα στο στίβο της εκλογής γινόταν με εκμηδενισμό του όποιου έργου των προγενεστέρων με λάσπη, με ύβρεις, με υπεροψία και με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Γενικότερα η εποχή του Γκεμπελισμού μας έχει αφήσει χρόνους.

Δυστυχώς όμως σε όλα τα ανωτέρω, εξαίρεση αποτελεί η εν γένει συμπεριφορά του υποψήφιου Δημάρχου κ. Πανά, πριν ακόμα προλάβει να γίνει δήμαρχος με λαϊκή εντολή. Εφαρμόζει τους δικούς του νόμους και θεωρίες και χαρακτηρίζει μίζερους, ανίκανους, εμπλεκόμενους και με πολλά άλλα κοσμητικά επίθετα που δεν μου ταιριάζει να επαναλάβω, με τα οποία “στολίζει” καθημερινά όποιους δεν συμφωνούν μαζί του δημοσίως στις δημοτικές συνεδριάσεις.

Αφού κατάφερε με πρωτοφανή ταχύτητα και ευκολία να διαλύσει μια παράταξη είκοσι ατόμων και να την φτάσει στα 5-6 άτομα δια της βίας.

Αφού κατάφερε να μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο σε ένα μπάχαλο μαζί με τους στενούς συνεργάτες του.

Αφού κατάφερε να μετατρέψει την πόλη σε μια απέραντη χωματερή με τεράστια άλυτα προβλήματα ουσίας, καθημερινότητας και ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Έρχεται τώρα στο παρά πέντε, δύο μήνες πριν τις εκλογές και αρχίζει έναν μαραθώνιο εγκαινίων, έργων προγενεστέρων δημάρχων, μικρά έργα βιτρίνας με χώματα και μπουλντόζες σε μερικά σημεία για να παρουσιάσει έργο, σπασίματα λουκέτων για το θεαθήναι, φυτεύσεις μέσα σε τόνους σκουπιδιών (Β Πλαζ), δήθεν τοπικούς απολογισμούς , ταξίματα της τελευταίας στιγμής, τραπεζώματα και το κερασάκι στην τούρτα : ξεστομίζει απερίσκεπτα και ανερυθρίαστα ύβρεις και συκοφαντίες κατά παλαιών δημάρχων, δημιουργεί εχθρούς, καταδότες και απειλές κατά φαντασία έτσι για σασπένς και άλλα πολλά θλιβερά παρελθόντων ετών.

Όσο για την παρουσίαση του εαυτού του και του οράματός του στους πολίτες αρκείται στο να φωτογραφίζεται και να διαλαλεί στα ΜΜΕ ποιοι από τους προγενέστερους τον στηρίζουν, ή ποια μέλη της οικογενείας τους τον στηρίζουν (οι παππούδες, τα παιδιά, ανίψια κ.α.). Πρωτόγνωρα πράγματα για τα δικά μας δεδομένα, λες και το όραμά του και η διοίκηση του Δήμου θα εξαρτηθεί και θα υλοποιηθεί από τους άλλους.

Καλά είναι τα δεκανίκια για κάποιον που έχει τραυματιστεί. Όμως στη δική μας περίπτωση δεν τα χρειαζόμαστε. Οι πολίτες απαιτούν και προσδοκούν από τον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης τους τα εξής χαρακτηριστικά. Ήθος, τιμιότητα, αλήθειες όσο και αν πονάνε και όχι παραμύθια και ταξίματα των δύο τελευταίων μηνών, όραμα, ικανότητα, πολιτική βούληση σε ότι αφορά το καλό της πόλης και των δημοτών και μία προσωπικότητα που να ακτινοβολεί σιγουριά. Να είναι αυτόνομος και αυτόφωτος.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.