Παραισθήσεις 16… Ανεξάρτητο κρατίδιο 25ης Μαρτίου & Αγ. Δημητρίου




(της δαιμόνιας ρεπόρτερ μας Σου Τσου – imaginistes.com)

Τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από το τελευταίο θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Όταν τα τάγματα εφόδου εισέβαλαν στην μικρή περιοχή του Αγίου Δημητρίου και θέλησαν να καταπατήσουν 100.000 στρέμματα άκαρπης γης. Αποφάσισαν πως θα λεηλατήσουν όλα τα οικόπεδα που ήταν στο Μπραχάμι. Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!

Ένας άνθρωπος, που για δικούς του λόγους θέλησε να μείνει ανώνυμος, όρθωσε το ανάστημά του και είπε «ΟΧΙ» στους καταπατητές. Ιδρύοντας το μικρό κρατίδιο «Οικοπεδιστάν», έχτισε τη δική του περιοχή αφήνοντας έξω αυτούς που θα έμπαιναν και θα πατούσαν με τα λερά πόδια τους τη χερσαία γη των προγόνων του.

Πλέον ανήκε σ΄ έναν άλλο κόσμο που είχε χτίσει με σύρμα και κολωνάκια. Ο φόρος τιμής του αποδίδεται καθημερινά από δεκάδες Μπραχαμιώτες. Το σύμβολο; Το πενταδάκτυλο ή αλλιώς Μούτζα.

ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ 018Χαίρει εκτίμησης από μιλιούνια ανθρώπων για το κατόρθωμά του, ενώ ο ίδιος δεν κάνει καμία δήλωση, αλλά αρκείται να σηκώνει τη γαλανόλευκο στην απέναντι ταράτσα, σε ιστό 15 μέτρων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.