Τι έγινε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό (VIDEO)




«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»  – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Εκατοντάδες συμπολίτες μας από τους γύρω από το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού δήμους, πήραν μέρος στη χτεσινή αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα του, που διοργάνωσε έξω από το ΤΑΙΠΕΔ η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» και ο δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης.
Στην κινητοποίηση αυτή πήραν μέρος και πολλά μέλη και στελέχη της δημοτικής μας κίνησης, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γλυφάδας Τάσο Ταστάνη ο οποίος συμμετείχε και στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδης, οι απαντήσεις των αρμοδίων του ΤΑΙΠΕΔ ήταν απαράδεκτες. Μετά τη συνάντηση ο Τάσος Ταστάνης έκανε δηλώσεις καλώντας όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται για την υπεράσπιση του Ελληνικού να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας με κάθε τρόπο.
Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θα συνεχίσει τον αγώνα της για την προστασία από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μαζί με τους συμπολίτες μας στη Γλυφάδα, τους όμορους δήμους και όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής.
Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ
ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ !!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΜΕ !!!
24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ – glyfadaweb.gr

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε σήμερα το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, με συμμετοχή αρκετών συμπολιτών μας, απαιτώντας την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Παρών στη συγκέντρωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης, ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, η κ. Αθηνά Λυγνού, και ο δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός.

 

YΠOMNHMA

 

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ

                                                                                                                 Αθήνα, 24.2.2014    

Κύριοι.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε, μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου πρέπει να υποβάλλουν τους τεχνικούς φακέλους και τις τελικές δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους,  οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για την λεγόμενη «αξιοποίηση» του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και του παραλιακού χώρου του Αγίου Κοσμά, συμπεριλαμβανομένου και του «Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοϊας».

Η συνολική έκταση των 6.204 στρεμμάτων που πρόκειται να παραχωρηθεί  τα επόμενα 99 χρόνια σε ιδιώτες για εκμετάλλευση,  αποτελεί, ως γνωστόν, έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους – δημόσιους χώρους στην περιοχή της παραλιακής ζώνης του Σαρωνικού, αλλά και ευρύτερα, στην Αττική. Κατά συνέπεια, ή όποια αξιοποίησή της, μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών των κατοίκων της Αττικής σε χώρους πράσινου, αθλητισμού και πολιτισμού και στην διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για την περιβαλλοντική αναβάθμιση  και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Από τις μέχρι σήμερα πληροφορίες που διαρρέουν από κάποια Μ.Μ.Ε, πληροφορούμαστε ότι οι κυρίαρχες προθέσεις των ιδιωτών – διεκδικητών αυτής της δημόσιας γης είναι προσανατολισμένες στην κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων που να περιλαμβάνουν εμπορικά κέντρα, ξενοδοχειακές μονάδες, καζίνο, πολυτελείς κατοικίες, και άλλες χρήσεις που δεν συνδέονται με τις κυρίαρχες ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των κατοίκων της Αττικής. Μάλιστα, ο ισχύον νόμος 4062/2012, επιτρέπει στους λεγόμενους «επενδυτές», να  κατασκευάσουν κτιριακές εγκαταστάσεις ακόμη και επί του αιγιαλού και της παραλίας, ακόμη και μέσα στη θάλασσα, ακόμη και δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Κοσμά, ένα μέρος του οποίου βρίσκεται υπό την επιφάνεια της θάλασσας. Όσον αφορά τις εξαγγελίες για Πάρκο 2000 στρεμμάτων, δεν είναι σαφές αν οι «επενδυτές» είναι υποχρεωμένοι να κατασκευάσουν ένα δημόσιο Πάρκο υψηλού πράσινου.

Κύριοι.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχτείτε και να συμφωνήσετε με αντίστοιχες προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους «επενδυτές». Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσετε με τους οικονομικούς όρους που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιχειρούν να επιβάλλουν. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσετε με την παραχώρηση σε ιδιώτες της συνολικής έκτασης των 6.204 στρεμμάτων για 99 χρόνια αντί 0, 5 δις ευρώ, το 75 % του οποίου μάλιστα θα καταβληθεί σε ετήσιες  δόσεις, σε βάθος δεκαπενταετίας.

Εξ’ άλλου, δεν είναι δυνατόν το ΤΑΙΠΕΔ να συνυπογράψει με το ελληνικό Δημόσιο τη σύμβαση με τους «επενδυτές» και να είναι υπόλογο αποζημίωσης  για κάθε καθυστέρηση της επένδυσης από πράξεις δημοσίων υπηρεσιών, όχι μόνο παράνομου χαρακτήρα, αλλά και για κάθε καθυστέρηση, που θα προκύπτει λόγω εφαρμογής της υπάρχουσας νομοθεσίας εκ μέρους δημοσίων υπηρεσιών!

Κύριοι,

Για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους που μπορούμε να σας αναπτύξουμε σε μια προγραμματισμένη συνάντησή μας, ζητάμε να μην προχωρήσετε την διαδικασία ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Κατά την γνώμη μας, το δημόσιο συμφέρον, το οποίο  το ΤΑΙΠΕΔ από την ίδρυσή του καλείται να υπηρετήσει, δεν προωθείται με την σύμβαση που επιδιώκετε να υπογράψετε με τους λεγόμενους «επενδυτές» ιδιώτες-διεκδικητές της έκτασης των 6204 στρ δημόσιας γης στο Ελληνικό.

 Εν εναντία περιπτώσει, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία ενέργειες.

 

Για την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό»

                                                     Κορτζίδης Χρηστος ,Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης

Βαταβάλη Φερενίκη , αρχιτέκτονας-πολεοδόμος

Μπαδογιάνης Άκης, γιατρός

Μπουσουλέγκας Αλέξανδρος, τ. δ/ντης ΕΛΚΕΘΕ

Θανάσης Ράϊκος, δικηγόρος

Τάσος Ταστάνης, αρχιτέκτονας

Πάνος Τότσικας, πολεοδόμος

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.