Εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας




Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος του Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία», συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά τη παιδική και εφηβική ηλικία (0 –18 ετών).
Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα περίπου 600.000 παιδιά και έφηβοι, (περίπου το 30% ή 1 στα 3 παιδιά) είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα αφενός και αφετέρου οι επιπλοκές της παχυσαρκίας (ινσουλινοαντοχή και διαβήτης τύπου 2, υπέρταση, διαταραχές του ενδοθηλίου, καρδιαγγειακά προβλήματα και υπερλιπιδαιμία) προκύπτει η αναγκαιότητα της παρούσας ιατρικής δράσης με το διπλό στόχο της πρόληψης και της αντιμετώπισης.
Αναλυτικότερα στο χώρο του Ιατρείου γίνεται κλινική αξιολόγηση των παιδιών από Παιδίατρο, Διατροφολόγο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο με τακτική παρακολούθηση των παιδιών με κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης το Σάββατο 15/03/2014 και ώρα 18.00 με ομιλήτρια τη κυρία Χαρμανδάρη Ευαγγελία, MD, MSc, PhD, MRCP(UK), CCST(UK), Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας A Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Διαβήτη Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία».
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν αποκλειστικά οι ασφαλισμένοι.
Πληροφορίες σε σχέση με τη δράση αυτή στα τηλέφωνα : 210 – 9970055, κ. Μεσσήνη Ζωή, Νοσηλεύτρια και 210 – 9970010, Χρήστος Γιαννάκης, Αντιδήμαρχος.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.