Ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας Στέλιου Δίβαρη, για την προεκλογική συγκέντρωση του Παπανικολάου





Για την ταμπακιέρα ούτε λόγος.

Με μίνιμαλ συνθηματολογία , άχρωμα και άοσμα έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου την παράταξης «Η Γλυφάδα μας» . Παρότι η αισθητική μας βρίσκει σύμφωνους καθώς και η επιλογή των πρώτων είκοσι υποψήφιων μας φαίνεται σχετικά ενδιαφέρουσα στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου , δεν μπορούμε να μην κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις.
Οι «νέοι» άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική να μην είναι νεαροί, πλήρως αδημιούργητοι και ανεπάγγελτοι. Αυτό κάνει κακό στην πόλη και σε αυτούς , σαν πρόσωπα.
Όταν παρουσιάζουμε ανθρώπους που διεκδικούν δημόσια αξιώματα , καλό είναι να παρουσιάζουμε βιογραφικά και όχι φωτογραφίες από το facebook. Eπιτέλους μετά από τόσα μνημόνια και την καταστροφή της χώρας, ας μάθουν οι επαγγελματίες της πολιτικής, να κάνουν πολιτική και όχι marketing ….λεφτά δεν υπάρχουν.
Όταν κάνουμε δημόσιες εκδηλώσεις , να έχουμε πολιτικό λόγο . Αλλιώς είμαστε απλά καλοί διαφημιστές ενός ανύπαρκτου προϊόντος .Το γνωστό «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Αυτό για μας ήταν η παράταξη «Η Γλυφάδα μας» , και ο επικεφαλής της ευρωβουλευτής της ΝΔ κ Παπανικολάου. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη της Νέας Δημοκρατίας να μετρήσει την πολιτική της επιρροή στον τόπο με τον ευρωβουλευτή της , αλλά περιμέναμε κάτι παραπάνω. Το κόμμα που κυβερνά εκπροσωπεί ο κ Παπανικολάου στο κάτω κάτω της γραφής .Είναι ευρωβουλευτής του και συνεχιστής του έργου του Υπουργού του .
Περιμέναμε μια θέση για την επικράτηση του Δημαρχού κ Κοκορη , και την απόφαση της κυβέρνησης να επικρότηση την δημιουργία του νεκροταφείου , αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να προστατέψει τον κ Βαρβιτσιώτη από την έκθεση στην εισαγγελική παραγγελία για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας με θέμα το σκάνδαλό των οικοπέδων Παπαδημητρίου .
Ας υποστήριζε τουλάχιστον ο κ Παπανικολάου με επιχειρήματα τις αποφάσεις που παίρνουν οι κυβερνώντες για την πόλη. Μπορεί να έχουν ένα δίκιο που δεν μπορούμε να το δούμε.
Ας σοβαρευτούμε ,για το θέμα θεωρούμε είναι πολιτικά συνυπεύθυνος πλέον και ο κ Παπανικολάου , μιας και αποφεύγει να πάρει θέση στον πολιτικό του λόγο αλλά και αποτελεί το καταφύγιο – τουλάχιστον στις συγκεντρώσεις του – για τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Μαζί για την Γλυφάδα» που ψήφησαν την συγκεκριμένη απόφαση.
Ψυχωφέλιμα , αερολογίες και για την ταμπακιέρα , ούτε λόγος.
Αναρωτιόμαστε , είναι νέοι άνθρωποι με νέες νοοτροπίες ή απλά άβγαλτοι και ευκόλως χειραγωγούμενοι , άνθρωποι από πολιτικά περιβάλλοντα βουλευτών ;
Όσον αφορά δε την τροπολογία με την οποία φημολογήτε ότι νομιμοποίητε το παράνομο νεκροταφείο , έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.
Εν πρώτης και επί της αρχής θεωρούμε ότι η πόλη έχει άμεση ανάγκη για χώρο ταφής.
Εξετάζουμε με την επιτροπή περιβάλλοντος μας τις θέσεις κάποιον δημοτικών παρατάξεων και περιβαλλοντικών ομάδων , για την περιβαλλοντική ακαταλληλότητα του καινούριου νεκροταφείου ώστε να πάρουμε μια θέση που να είναι ειλικρινής . Δυστυχώς ή διαδικασία αυτή θέλει χρόνο μιας και όπως να το κάνουμε η απόφαση για την δημιουργία του καινούριο Νεκροταφείου από τον Δήμαρχο , πάρθηκε στο πόδι.
Τέτοιες αποφάσεις και κρίνοντας , το ψηφοθηρικό ταπεραμέντο του κ Δημάρχου , θέλουμε να τις εξετάζουμε από όλες τις μεριές και σε βάθος. Μας έχει συνηθίσει σε επιπόλαιες αποφάσεις , που το «μάρμαρο» καλούμαστε να το πληρώσουμε μετά εμείς οι πολίτες της Γλυφάδας.
Κόκκινη γραμμή μας η μη εκμετάλλευση και νομιμοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του νεκροταφείου για όποιας μορφής δόμηση , που θα οδήγηση σε ένα καινούριο «πανόραμα» σαν αυτό της βούλας με σπίτια στην κορφή του βουνού.
Κόκκινη γραμμή μας ότι ο υδάτινός ορίζοντας της γλυφάδας δεν θα μολυνθεί από το καινούριο νεκροταφείο , όπως διατείνονται ότι μπορεί να συμβεί κάποιοι .(το νεκροταφείο κατά κάποιους επιστήμονες είναι σε ρέμα)
Κόκκινη γραμμή μας ότι υπάρχει τρόπος προστασίας του νεκροταφείου από την αποσάθρωση του εδάφους που δυνητικά , μπορεί να οδηγήσει σε άνοιγμα των τάφων και μετακίνηση του υπεδάφους .(Η περιοχή φημίζετε για την μετακίνηση εδαφών , λόγω μη ύπαρξης δέντρων ,από τα νερά που έρχονται από το βουνό.)
Αν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι , θα κάνουμε μάχες να μην λειτουργήσει ποτέ.
Αν δεν συντρέχουν θα του σφίξουμε το χέρι για την επιτυχία του για την πόλη.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.