Ελληνικό – Αργυρούπολη: άγρια κόντρα Κορτζίδη και Κωνσταντάτου




Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης “Ενωμένη Πόλη” Γιάννη Κωνσταντάτου, ότι ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης διαχωρίζει τους κατοίκους του Ελληνικού με τους κατοίκους της Αργυρούπολης, στο θέμα των δημοτικών τελών και τελών ταφής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης:

 Μέχρι τις 31-12-2010 υπήρχαν οι δύο γειτονικοί δήμοι Ελληνικού και Αργυρούπολης. Οι κάτοικοι και οι δημότες του δήμου Αργυρούπολης πλήρωναν πολλά για υπηρεσίες, που στο δήμο Ελληνικού ήταν δωρεάν, ή πολύ φτηνότερες. 

Στο νέο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της, και παρότι βρέθηκε αντιμέτωπη με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την αυτοδιοίκηση (περικοπές πάνω από 60% στις χρηματοδοτήσεις, έλλειψη μόνιμου προσωπικού, κλπ) και τα χρέη του δήμου Αργυρούπολης, ξεκίνησε την προσπάθεια μείωσης των επιβαρύνσεων, για τους πολίτες της Αργυρούπολης με στόχο τη σταδιακή εξίσωση τους με αυτές του Ελληνικού. Συγκεκριμένα:

 Αυτή την προσπάθεια και τα πολύ σημαντικά  αποτελέσματα της, τόσο στην κοινωνική υποστήριξη, όσο και στην οικονομική ανακούφιση των πολιτών της Αργυρούπολης οι κύριοι Κωνσταντάτος-Τσαρπαλής τη χαρακτηρίζουν «ντροπή για την Αργυρούπολη και τους κατοίκους της».   

Ντροπή  και προσβολή για την Αργυρούπολη και τους κατοίκους της  είναι οι υποκρισίες, τα ψέματα και το θράσος  των κυρίων Κωνσταντάτου-Τσαρπαλή οι οποίοι:

αφού καλά-καλά και τους πολίτες χαράτσωναν και τον πρώην δήμο Αργυρούπολης  καταχρέωναν και τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της καταστροφής υπηρετούσαν και υπηρετούν επί χρόνια,

τώρα καταγγέλλουν τη διοίκηση Κορτζίδη, η οποία και τους πολίτες ελάφρυνε και το χρέος μείωσε και στους αγώνες του λαού και των δήμων απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές συνέβαλε και συμβάλλει.

Η ανακοίνωση της “Ενωμένης Πόλης”:

Η υποκρισία και ο παραλογισμός του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν έχουν πλέον όρια!

 Σφόδρα ενοχλημένος ο κύριος Κορτζίδης από τη δίκαιη κριτική μας, ότι διαχωρίζει τους δημότες του, μεταξύ των άλλων, και στο θέμα των δημοτικών τελών και τελών ταφής, προχώρησε στην γνωστή αήθη τακτική του και επιτέθηκε, για μία ακόμη φορά, με ύβρεις και χαρακτηρισμούς κατά του επικεφαλή της παράταξής μας Γιάννη Κωνσταντάτου.
Το πόσο δίκαια ήταν η δυσβάσταχτη για τον κ. Κορτζίδη κριτική μας, αποδεικνύεται περίτρανααπό τους πίνακες που ο ίδιος παραθέτει για τα δημοτικά τέλη και τέλη ταφής, όπου την όποια επιμέρους μείωση κάνει για τους Αργυρουπολίτες – αντί, όπως θα έπρεπε, της εξίσωσης των τελών με τους Ελληνικιώτες – τολμά να την χαρακτηρίζει σαν προσπάθεια με….. πολύ σημαντικά  αποτελέσματα, τόσο στην κοινωνική υποστήριξη, όσο και στην οικονομική ανακούφιση των πολιτών της Αργυρούπολης. Ντροπή!
Και όχι μόνο αυτό. Ο κ. Κορτζίδης, έχοντας  πλέον χάσει  την αίσθηση του μέτρου και της λογικής, φθάνει στο σημείο να αποδίδει ευθύνη στον Γιάννη Κωνσταντίνο ακόμη και για την οικονομική πολιτική που ασκούσε ο π. δήμος Αργυρούπολης τα τελευταία χρόνια.
Υπάρχει όμως και συνέχεια στον παραλογισμό: Κύριε Κορτζίδη τα έχετε μάλλον μπερδέψει! Ο Γιάννης  Κωνσταντάτος ήταν δήμαρχος και αντιδήμαρχος οικονομικών της Αργυρούπολης, ή μήπως ήταν αυτοί που σε πρόσφατο δημόσιο χαιρετισμό σας υμνούσατε και τους καλούσατε μάλιστα να σας στηρίξουν; Από τη μια προτρέπετε τα στελέχη που ουσιαστικά κατηγορείτε για την πολιτική τους να σας στηρίξουν και από την άλλη φταίει ο…. «δήμαρχος» Κωνσταντάτος για τα δήθεν χρέη της Αργυρούπολης!
Καλούμε τις παρατάξεις που διοίκησαν τον π. δήμο Αργυρούπολης, τις οποίες ουσιαστικά υβρίζει και κατηγορεί ο κύριος Κορτζίδης να τον βάλουν στο περιθώριο, αφού δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος των ανύπαρκτων έργων, από τη μια να τους υβρίζει και από την άλλη να τους «γλείφει» και να τους υμνεί.
Εμείς δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα σταματήσουμε και, όπως έγινε με τα άνισα και άδικα για τους Αργυρουπολίτες δίδακτρα του Ωδείου που καταργήθηκαν από την Περιφέρεια, έτσι και τώρα, θα του ανατρέψουμε την πρόσφατη απαράδεκτη απόφασή του για τα άνισα δημοτικά τέλη που εφαρμόζει, επιμένοντας – επικαλούμενος σαθρά επιχειρήματα – να διαχωρίζει τους δημότες σε δύο κατηγορίες.
Είναι πλέον προφανές, ότι ο δήμαρχος βλέποντας να βουλιάζει μαζί με τη διοίκησή του στο ανύπαρκτο έργο του, τους λαϊκισμούς και στις παράλογες αποφάσεις του, νομίζει ότι με το να κατηγορεί και να υβρίζει συνεχώς τον Γιάννη Κωνσταντάτο για κάθε τι που του έρχεται στο νου, θα κατορθώσει να ρίξει στάχτες στα μάτια των δημοτών και να γαντζωθεί στην πολύτιμη για αυτόν καρέκλα του, γύρω από την οποία έχει κτίσει μεθοδικά και διατηρεί το σύστημα το οποίο διοικούσε τον π. δήμο Ελληνικού για 40 τόσα χρόνια.
Τα ψέματα όμως και οι παραλογισμοί τελειώνουν, γιατί η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για τον κύριο Κορτζίδη και για τους περί αυτόν
Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση των δημοτών που θα έχουν και τον τελευταίο λόγο για όλους και για όλα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.