“Άθλια εκστρατεία με στόχο τους μαθητές που επιβιβάζονται στο λεωφορείο 155”
(Μιχάλης Τασούλας – group/facebook  Ηλιούπολη – Ilioupoli)

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια “άθλια” εκστρατεία από συναδέλφους οδηγούς και “συναδέλφους” ελεγκτές, που έχει στόχο τους μαθητές που επιβιβάζονται στο λεωφορείο (155) για να πάνε από την Αγία Μαρίνα στο ΕΠΑΛ (Πολυκλαδικά) και αντίστροφα. Υπάρχουν οδηγοί – και μάλιστα γυναίκες και μητέρες – που δεν διστάζουν να κατεβάσουν τα παιδιά κάτω από το λωφορείο (επειδή δεν χωράνε στο Solaris), ελεγκτές που αποβιβάζουν (ακόμη με τη βία) τα παιδιά στην βροχή, ενώ σήμερα ένα ς από αυτούς τους “ευσυνείδητους κυνηγούς κεφαλών” δεν δίστασε να κόψει ολόκληρο το πρόστιμο (72 ευρώ) σε ένα παιδί που τον παρακαλούσε κλαίγοντας ….
Ούτως ή άλλως μέχρι σήμερα, δεν σας θεωρούσα συναδέλφους μου.
Από εδώ και μπρος θα με βρείτε ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Οποιος από σας τολμήσει και πατήσει το πόδι του στο λεωφορείο ΜΟΥ, θα το καταλάβει ….
Συνάδελφοι, απομονώστε τους ” κυνηγούς κεφαλών”, δεν είναι συνάδελφοί μας
____________________________________________________________
Σας έπιασαν χωρίς εισιτήριο; Αυτά είναι τα δικαιώματά σας

Διαβάστε τι κάνουμε σε περίπτωση που μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο:

1. Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα
2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.
3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.
4. Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.
5. Ζητάω από τον οδηγό ν’ ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.
6. Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.
7. Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100,

καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωρο αδίκημα σε βάρος μου.
8. Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.
9. Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.
10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.
11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.
12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι’ αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.
13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΑ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.